Laurinolli, Turunen, Väänänen: MUOTOJA JA VÄREJÄ TILASSA

Teppo Laurinolli, Harri Turunen ja Seppo Väänänen
MUOTOJA JA VÄREJÄ TILASSA

10.1.2014 - 16.3.2014

Mielenkiintoisia muotoja ja värejä tilassa on Teppo Laurinollin, Harri Turusen ja Seppo Väänäsen yhteisnäyttely. Materiaalien aineeton keveys rikkoo kuvanveiston perinteitä Laurinollin ja Turusen veistoksissa, kun Väänänen lähestyy rakenteita ja muotoja maalauksen keinoin.

Kuvanveistäjä Teppo Laurinollin (s. 1952) veistokset ovat viime vuosien tekoa. Lähtökohtana teoksissa on muodon, liikkeen ja rakenteen suhteet. Veistosten materiaalina käytetään puuta, metallia, pahvia, paperia ja rottinkia.

Kuvanveistäjä Harri Turunen (s. 1960) tekee veistoksiaan eri materiaaleista. Hän myös yhdistelee teoksissaan monia eri tekniikoita. Teoksissa liikutaan yksityisen ja yleisen rajapinnalla. Yksilö on yhteisön puristuksessa, mutta toisaalta siitä erillinen.

Kuvataitelija, taidemaalari Seppo Väänästä (s. 1950) kiinnostaa puhdas luonto, luonnon eri ilmiöt sekä ihmisen luontoon jättämät jäljet. Taiteilijaa kiehtovat myös tilanne, jossa luonto valtaa takaisin ihmisen rakentamaa sekä aika, joka hajottaa rakenteita ja rajoja. Koko ikänsä vesistöjen lähellä asuneena Väänänen tutkii teoksissaan veden eri muotoja. Vesi, lumi ja jää ovat Väänäsen maalausten keskeistä sisältöä. 

Taiteilijat ovat esiintyneet yhteisnäyttelyin vuonna 2013 Kulttuurikeskus Poleenissa Pieksämäellä, vuonna 2012 Suonenjoella ja vuonna 2007 Varkaudessa Taidekeskus Väinölässä.

Lisää taiteilijoista:
Teppo Laurinolli: www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3564
Harri Turunen: www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/1947 
Seppo Väänänen: www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/1685