Mikko Juntura VAITI

Kuvataiteilija Mikko Juntura maalaa käsitteellisesti, hänen maalauksensa saattavat olla rautaa, hapettumisprosessi puolestaan ilmiasu. Tutkiva materiaalinkäyttö ja muovaaminen teokseksi on merkittävä osa hänen taidettaan. Rauta on hopeaa, rinnalla orgaaninen teos kasvaa lehtivihreää. Katsoja ohjataan teosten äärelle minimalistisin keinoin.

Helsingissä asuva 35-vuotias kuvataiteilija Mikko Juntura on kotoisin Torniosta, Turun AMK:n taideakatemiasta vuonna 2012 valmistunut kuvataiteilija. Ennen taideopintoja Turussa hän kävi kaksivuotisen taidekoulun Ruotsin Västeråsissa. Hänen tärkeimmät yksityisnäyttelynsä ovat olleet Ele Galleria Art Alexissa Helsingissä 2012 sekä Totuus ei mistään Vanhan Raatihuoneen galleriassa Turussa ja Taidemaalariliiton galleriassa Helsingissä 2014. Varkauden taidemuseon yksityisnäyttely Vaiti jatkaa kokonaisuutta.

”Taideteokset näen ikuisuuden kuvana, jotka hengittävät ja elävät nyt hetkessä. Maailmassa oleva voima näyttäytyy meille jatkuvana liikkeenä hajoittaa ja rakentaa asioita uudelleen. Tämän voiman ytimeen kätkeytyy kaiken takana oleva, ei-nähtävä, muuttumaton ja ikuinen, joka on teosteni sisin.

Maalauksellisten teosten lisäksi kuvataiteilija Mikko Juntura tekee ääni-, video- ja kolmiulotteisia teoksia. Varkaudessa on esillä myös videoteos Oraakkeli.

http://mjuntura.wordpress.com/

Näyttelyn oheistapahtumat:

22.2.2015 PERHESUNNUNTAI, toimintaa Lastenkulttuurikeskus Verson työpajassa
26.2.2015 YLEISÖOPASTUS Vaiti-näyttelyyn