Muutostila

31.8. - 28.10.2018 Varkauden taidemuseossa

Kuvataiteilijat Tuula Liimatta ja Anna Toikkanen pohtivat näyttelyssään ajan vaikutusta. Näyttely on tutkimus siitä, miten aika näkyy luonnossa, ympäristössä, ihmisissä ja ihmissuhteissa. Muutoksissa.

Molemmat joensuulaiset taiteilijat ovat opiskelleet Kuopion muotoiluakatemiassa keramiikka- ja lasimuotoilua.
Tuula Liimatta (s.1975) valmistui vuonna 2005 ja Anna Toikkanen (s.1972) vuonna 2007. Kuvataidetta jaetaan edelleen eri sektoreihin materiaalilähtöisesti, tässä tapauksessa Muutostila-näyttelyn taiteilijat ovat lähinnä kuvanveistäjiä, materiaaleinaan keramiikka. Keraamisten teosten olennainen piirre molemmilla on loppuunviety muodon hallinta ja perusmuodon muuntelu. Moniosaiset teokset ovat seinällä tai tasolla, koostuen pienistä osista ja yksinkertaisista muodoista isoiksi kokonaisuuksiksi.   

”Aika kuluu koko ajan, sen kulku eteenpäin on jatkuvaa muutosta. Joskus muutos on nopeaa, toisinaan sitä tuskin huomaa. Sileiksi hioutuneissa kivissä, maaperän kerrostumissa, kasvien kasvussa, kuun vaiheissa ja auringon paikassa taivaalla muutos tapahtuu hitaasti. Lapsena mökkilammen rannalta kerätyistä kivistä kauneimpia olivat ne sileiksi hioutuneet. Silloin ei voinut ymmärtää miten paljon aikaa niiden muodostumiseen oli kulunut.”

Kuvassa Tuula Liimatan teos 30 päivää, 2015.

Näyttelyn oheistapahtumat:
23.9. Perhesunnuntaina työpajat klo 10-16 yhdessä Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa. Tervetuloa tekemään silkkisavesta pieniä lentäviä otuksia. Työsi pääsevät esille Muutostila-näyttelyyn ja ovat noudettavissa näyttelyn päätyttyä.

11.9. klo 12. Taidevartti. Varttitunnin verran taidetta. Tarkastellaan Anna Toikkasen Hidas-teosta.

18.10. klo 17. ilmainen yleisöopastus. 

Näyttelyyn ja oheistapahtumiin on vapaa pääsy.