Kolmen piiri 15.3. – 19.5.2019

Kolmen piiri
Inka Kivalo – Heli Tuori-Luutonen – Riitta Turunen
                            

Varkauden taidemuseo 15.3. – 19.5.2019                

”Kolmen piiri” on esiintynyt yhdessä vuodesta 2008. Kolmen tekstiilitaiteilijan yhteisnäyttelyissä taiteilijat ovat pyrkineet korostamaan vanhojen ja tunnelmallisten rakennusten ilmettä uusilla ja aiemmilla teoksillaan. Porvoon, Jyväskylän ja Porin näyttelyiden jälkeen vuorossa on Varkauden taidemuseo.

Inka Kivalo on kuvakudoksen runoilija, joka maalaa langoilla hitaasti, kerros kerrokselta, lanka langalta – värejä kuunnellen. Teoksiin tallentuvat eletyt hetket, käden jälki, värien hehku ja materiaalien koskettavuus. Hänet on myös palkittu Vuoden tekstiilitaiteilijana ja Suomen Leijonan ritarimerkillä

Heli Tuori-Luutosella on omintakeinen ja vahva ilmaisu. Hänen pienet kirjotut ”akvarellinsa” ovat intensiivisiä mikrokosmoksia. Samalla väriherkkyydellä ja varmuudella ovat syntyneet uudet rakenteelliset työt. Heli taitaa myös monumentaalisen koon, tästä todistavat lukuisat julkiset tilausteokset. Myös Heli on huomioitu Vuoden tekstiilitaiteilijan arvolla.

Riitta Turusta voisi luonnehtia vaistonvaraiseksi rakentelijaksi. Hän käyttää monia materiaaleja ja yhdistelee erilaisia tekniikoita. Usein työt rakentuvat pienistä osista mosaiikin tapaan tai sitten kokonaisuuden luo sarja variaatioita teemasta. Varkauden taidemuseossa pääosassa on uusi "Vasenkätistä" -sarja, jonka kirjotut kappaleet ovat syntyneet vasenkätisten maalausluonnosten pohjalta.

Tekstiilitaiteilijat Inka Kivalo, Heli Tuori-Luutonen ja Riitta Turunen ovat pitäneet yhteisnäyttelyitä mm. seuraavasti:
Forum Box, Helsinki 2008; Heinolan taidemuseo 2009; Vanha kappalaisen talo, Porvoo 2012, Ars Nova Savonlinna 2016, Jyväskylä Galleria Becker 2017 ja Poriginal Galleria Pori 2017.

Taiteilijoiden tuotantoon voi tutustua:
www.finnishdesigners.fi/portfolio/inka.kivalo
www.helituoriluutonen.com                     
www.finnishdesigners.fi/porfolio/riitta.turunen

Kuva: Riitta Turunen, Pieni kevät, 2015.

Näyttelyn oheistapahtumat:
Taidepaussit tiistaina 19.3. tasatunnein klo 10-14. 

Ilmainen yleisöopastus näyttelyyn torstaina 28.3. klo 17.

Perhesunnuntaina 31.3. maksuttomat työpajat klo 10 -16 yhdessä Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa.  

Museoiden yö Kansainvälisen museopäivän aattona perjantaina 17.5. klo 16-22:
ohjelmassa mm. teemailta Varkaus 90 vuotta ja Museoiden yön jatkot pubivisana.

Varkauden museoiden näyttelyihin on aina vapaa pääsy!