Back to nature/ Takaisin luontoon

4.12.2020 – 14.2.2021

Back to Nature / Takaisin luontoon 
Martti Matilainen
Valokuvia 

Kuvataiteilija Martti Matilaisen (s.1948) teemana on autioituva maaseutu, eräs häviävä rakennettu ympäristö. Sukupolvien ajan asutut tilat autioituvat ja katoavat vähitellen takaisin luontoon. Matilainen haluaa kunnioittaa ja muistaa sitä sukupolvea, joka on omalta osaltaan ollut rakentamassa Suomea. 

Martti Matilainen ei dokumentoi vaan haluaa välittää sanomansa kokemuksellisena taideteoksena. Taiteilija tekee värikuvakollaaseja, usean kuvan koosteita, joissa hän leikittelee erilaisilla pakopisteillä, mittasuhteiden muutoksilla ja kuvan sisäisillä valoilla ja varjoilla. 

Kuvataiteilija Martti Matilainen on opiskellut Suomen taideakatemian koulussa vuosina 1969–1973 ja Vapaassa taidekoulussa sekä Espoon taidekoulussa. Antiikin taidetta, kirjallisuutta ja kulttuurihistoriaa yleisen taidehistorian lisäksi hän on opiskellut Jyväskylän yliopistossa vuosina 1984-88 ja Helsingin yliopistossa 1988-90. Taiteilija hyödyntää laajaa osaamistaan sekä värikästä elämänkokemustaan unenomaisissa kuvissaan, joiden keskeisenä aiheena on usein ihminen. Hän kuuluu yhä harvalukuisempaan ja uhanalaiseen lajiin nimeltä boheemi taiteilija.

Takaisin luontoon-sarjan DiBond pigmenttivedokset ovat vuosilta 2017–2020. Palkittu taiteilija asuu nykyisin Virtasalmella ja oli vuoden 2016 Fotofinlandia-finalistina kuvasarjallaan Mun Stadi. 

Taiteilijan kotisivut: marttimatilainen.com

 

Museo on avoinna normaalisti ja tiloissa on mahdollisuus noudattaa turvavälejä. Museon henkilökunta pitää huolta siitä, että ruuhkia tai tungosta ei synny. Asiakkaiden käytössä on käsidesiä. Museon henkilökunta käyttää maskeja ja suosittelemme niiden käyttöä myös asiakkaille. Flunssaisena museoon ei voi tulla. Koronatilanne voi muuttua hyvin nopeasti ja varaudumme myös mahdollisiin pikaisiin muutoksiin.