Nature brutale - eläimellistä menoa

1.10.2021 – 9.1.2022

Ismo Hyvärinen

NATURE BRUTALE – ELÄIMELLISTÄ MENOA

Maalauksia

Hattulassa Hämeenlinnan lähellä asuva taidemaalari Ismo Olavi Hyvärinen (s.1962 Kuusjärvi) maalaa tunteella ei-esittäviä, maisemallisia teoksia. Ismo Hyväriselle maalaaminen on väline, jolla hän käsittelee aikaan ja olemiseen liittyviä kysymyksiä. Ihmisyys ja ihmisenä olemisen mysteeri kiehtovat häntä loputtomasti. Hänen teemoissaan on läsnä myös aikaamme sävyttävä monikasvoinen uhka. Näyttelyn tarkoituksena on myös välittää kokemuksellista suhdetta taideteoksiin, maalausprosessin tunteen välittymistä katsojalle.

 ”Maalaukseni ovat kuin ikkunoita jo koettuun. Samalla ne ovat runon kaltaisia kaihoja siitä, mitä haluaisin kohdata.” Hyvärisen maalauksia voi tarkastella puoliabstrakteina värisommitelmina tai perusmuotoina.

”Etsin kuvan kautta uusia kysymyksiä olemiseen, olemisen tasoon. Luonto on vahvasti läsnä maalauksissani, tai oikeastaan elementit luonnosta. Ne ovat pikemminkin sielunmaisemia. Tarinoita haaveista, unelmista, kivusta ja pelosta. Teoksissani on vahvasti läsnä vastakkaiset elementit kuten pimeys ja valo, pelko ja toivo. Teoksissani on aina valon mukanaan tuoma mahdollisuus uudistumiseen, parempaan tulevaan.”

Taiteilijan yksityisnäyttelyistä esimerkkeinä 2019 Galleria Katariinan näyttely, 2018 Galleria Harmaja Oulu, 2017 Galleri Hera Tukholma, 2016 Galerie Toolbox Berliini. Vuonna 2020 yhteisnäyttely Pelon ja toivon maailmat Sipoossa, Gumbostrand Konst&Formissa.  


Lisää taiteilijasta: ismohyvärinen.fi