Opi museossa

Varkauden museot on aktiivinen oppimisympäristö. Opetuspakettien lisäksi museo tarjoaa lapsille ja aikuisille erilaisia työpajoja ja tapahtumia pitkin vuotta. Teemaopastukset, Perhesunnuntait, vaihtuviin näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat ja taiteilijatapaamiset ryhmittyvät tapahtumatarjontaan ympäri vuoden. Ryhmien käytössä on työpajatila. Lisäksi museo tekee koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten kanssa erilaisia projekteja.

Museot on mukana myös Keski-Savon yhteisen Kulttuuriketju - kulttuurikasvatussuunnitelman toteutuksessa. Kulttuuriketjun tavoitteena on tarjota kaikille koululaisille yhtenäiset oikeudet osallistua kulttuuritarjontaan.

VERKOSSA

Museo tuottaa runsaasti materiaalia myös verkkoon. Verkkonäyttelyt tukevat koulujen opintokokonaisuuksia ja toimivat taustamateriaalina paikallishistorian sekä kulttuuriympäristökasvatuksen opettamisessa. Museoiden valokuva-, esine- ja taidekokoelmiin pääsee tutustumaan Piipun juurella-kokoelmatietokannan kautta.

Saranat.fi-sivusto on Varkauden museoiden tuottama sivusto jolla voi tutustua Keski-Savon rakennusperintöä, arkkitehtuuria ja kulttuurimaisemia esitteleviin verkkonäyttelyihin. Lisäksi sivustolla on pelejä, tehtävä- ja työpajapaketteja, sekä muita kulttuuriympäristöteemaan liittyviä materiaaleja. Saranat.fi-sivuston Galleria-osiossa jokainen voi itse tuottaa tietoa kotiseutunsa ympäristöistä sillä galleriaan on mahdollista lähettää kuvia, piirrustuksia ja tarinoita.