Uusi asukkaamme, Varkaudesta löydät toisen luontosi

Tervetuloa Keski-Savon sydämeen! Valloittava Varkaus sijaitsee sopivasti liikenteen risteyskohdassa ja on lupsakan perinteikäs paikka erilaisten unelmien toteuttamiseen. Täällä tekemisen meininki kohtaa lumoavan luonnon, ja ainutlaatuinen teollisuusperintö yhdistyy tulevaisuuden rakentamiseen sekä kansainväliseen energiateknologiaosaamiseen. Varkaudessa saat vapautta elää luontosi mukaan.

Hienoa että tulit tänne! Ihan ensin haluamme kertoa, että elämä Varkaudessa on mutkattoman helppoa. Kaupunkimme sijaitsee keskeisessä kohdassa; valtateiden 23 ja 5 risteyksessä, Saimaan syväväylän ja toimivien raideyhteyksien äärellä. Olemme sopivan lähellä muita metropoleja, sillä Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Jyväskylä ja Savonlinna ovat alle puolentoista tunnin ajomatkan sisällä. Täältä löydät vaivatta toisen luontosi, kaipasit sitten rauhaa, uusia työuria tai hyviä yhteyksiä maailmaa myöten.

Varkaudessa asutaan laadukkaasti, rennosti ja turvallisesti. Tarjoamme koteja kaikenlaisille ihmisille - meneville uraohjuksille, vehreyttä ja väljyyttä arvostaville perheille, kaupunkia kaipaaville opiskelijoille - mikä nyt omalle luonnollesi parhaiten sopiikin. Elo Saimaan vesistön varrella tuntuu lomalta arjessa ja ainutlaatuinen luonto on jatkuvasti läsnä jokapäiväisessä elämässä. Täällä elät edullisemmin ja voit nauttia sekä keskustan kuhinasta että maaseudun mielenrauhasta aina tarpeidesi mukaan.

Toisen luontomme paljastamme myös monipuolisissa vapaa-ajan mahdollisuuksissa. Vaalimme pitkiä perinteitä suomalaisena liikunta- ja urheilukaupunkina, ja kulttuuritarjontamme lähialueita myöten saa sielun soimaan. Varkautta ympäröivässä vehreydessä ja vesistöissä virkistyt ympäri vuoden. Vaihtoehtoja siis riittää, valitsitpa toiminnan tai tyyneyden.

Polkuja uuden oppimiseen

Tiesitkö että Varkaudessa on yksi Suomen suurimmista insinöörien keskittymistä? Eikä ihme, sillä täällä tieteellä on sekä historiaa että huomisen imua, ja työ- sekä opiskelupaikkoja riittää monille muillekin aloille.

Varkauden kampusalueella on mahdollisuuksia erilaisiin opintopolkuihin aina lukiosta ammatilliseen opetukseen ja ammattikorkeakouluopintoihin asti. Mikäli opiskelet mieluiten töitä tekemällä, voi Savon ammattiopistolla suorittaa kokonaisen ammattitutkinnon ja tutkinnon osia myös oppisopimuksella.

Ja niihin insinööreihin palataksemme - Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden toimipisteessä koulutetaan esimerkiksi energiatekniikan insinöörejä tulevaisuuden tarpeisiin, ja kaupungista löydät helposti luonnollesi ja alallesi sopivan harjoittelupaikan opintojen aikana. Monimuotokoulutus mahdollistaa myös niin matkailu- ja ravitsemisalan kuin liiketaloudenkin tutkinnot monista muista koulutusaloista puhumattakaan. Löytyisikö sinulle sopiva paikka uuden oppimiseen luotamme?

Yritteliäisyys tuo valoa Varkauteen

On luontomme ruokkia ja kasvattaa sitä, mikä tekee meistä täällä onnellisia. Varkauden alueen yritykset kukoistavat ja voivat hyvin. Ne kehittävät, kehittyvät, työllistävät ja tuottavat. Varkauden yritystoiminta on rakentunut vahvasti viennin ympärille ja kansainvälisyys sopii supliikeille osaajillemme.

Varkaudessa toimii monia suuria kone- ja energiateknologiateollisuuden yrityksiä, jotka tarjoavat monipuolisia uramahdollisuuksia eri alojen osaajille. Globaali ilmapiirimme vetää puoleensa myös pieniä kasvuyrityksiä, jotka haluavat ponnistaa Pohjois-Savosta maailmanmarkkinoille. Täällä on tilaa sekä alansa ajatusjohtajille että uusille unelmille. Lue lisää mitä Varkaus tarjoaa yrityksille täältä.

Koska emme jää lepäämään laakereillemme, Varkauden kaupunki ja Navitas Yrityspalvelut tekevät tiivistä yhteistyötä alueen vetovoimaisuuden, yrittäjyyden ja uusien työpaikkojen syntymisen edistämiseksi. Tutustu alueen yritysverkostoon ja toimijoihin TilaNetissä, jossa on tarjolla tietoa alueen avoimista liike- ja tuotantotiloista.