Meidän tarina

Henkilöstö on Varkauden kaupungin tärkein voimavara. Kukin kertoo oman tarinansa. Näitä tarinoita yhdistävät työ- tai virkasuhde Varkauden kaupunkiin. Mielekäs työ ja mukava työyhteisö ovat kaikille tärkeitä. Erilaisiksi tarinat tekee se, että jokainen kertoo myös itsestään, omasta elämästään ja omista arvoistaan. Itselleen tärkeistä asioista työssä ja työn ulkopuolella. Tarinat osoittavat, että olemme ihmisinä erilaisia. Meillä on erilaisia taustoistamme kumpuavia vahvuuksia, joita voimme hyödyntää niin työssämme, kuin myös vapaa-ajassamme. Nämä vahvuudet ovat tarpeen myös alkavana vuonna, kun edessä on palvelujen edelleen kehittäminen talouden haasteissa. Olen varma, että yhdessä toimien ja yhteen hiileen puhaltaen onnistumme tässä tavoitteessa.

Hannu Tsupari
Kaupunginjohtaja

HUHTIKUUN TARINA

Luontoa rakastava taiteilija - Anna Savolainen
Anna Savolainen, 42, suunnittelijaopettaja

LUONTOA RAKASTAVA TAITEILIJA
Paikka on maaginen.
Anna Savolainen nousee isolle kivelle ja katsoo, kuinka auringonvalo siivilöityy puiden lomasta. Siinä hetkessä voi päästää täydellisesti irti maallisista murheista.
- Kyseinen kivi on lähellä kotiamme. Pysähdyn siinä oikeastaan joka päivä, Anna kertoo. Savonlinnasta alun perin kotoisin oleva Anna on viettänyt kaikki lapsuutensa kesät saaressa. Rakkaus luontoa kohtaan on peruja sieltä. Nykyisin Anna asuu miehensä ja kahden lapsen kanssa maalla Paukarlahdessa. Metsä alkaa heti kotiovelta.
– Käyn joka päivä koiran kanssa lenkkeilemässä. Luonnossa liikkuminen tyhjentää ajatukset, mutta samalla myös moni päivän aikana askarruttanut pulma ratkeaa kuin itsestään. Anna tekee töitä suunnittelija opettajana Soisalo-opistolla. Työhön kuuluu vastuu tanssikoulusta, tanssin ja teatteri kurssien suunnittelua sekä tanssin opettamista. Lisäksi parhaillaan käynnissä olevan Taide tulee luoksesi -hankkeen myötä hän tekee töitä myös vanhusten parissa. Anna muutti pois kotoa jo 16-vuotiaana päästessään Kuopion musiikkilukioon tanssilinjalle. Lukion jälkeen hän aloitti lähihoitajaopinnot, mutta jatkoi tanssia harrastuksena.
– Silloinen tanssinopettajani laati ukaasin: en saisi tulla tunneille, jos en ilmoittautuisi tanssiopettajakoulutuksen pääsykokeisiin. Anna ilmoittautui ja tuli kuin tulikin valituksi. Hän valmistui vuonna 2002 ja sai heti alan töitä Kuopiosta.
Kolme vuotta myöhemmin vastaan tuli mie-lenkiintoinen avoin työpaikka Varkauden kansalaisopistossa. Mahdollisuus tehdä monipuolisesti töitä taiteen saralla kiinnosti.
– Silloin ei ollut lapsia eikä perhettä, joten pystyin sukkuloimaan Kuopion ja Varkauden väliä. Syy Kuopiossa ramppaamiseen oli rakkaus. Anna oli tavannut elämänsä miehen, joka työskenteli Kuopiossa. Kun parin esikoinen syntyi vuonna 2007, oli pakko tehdä päätös siitä, missä perhe asuisi.
– Asetuimme puoleen väliin, Leppävirralle Paukarlahteen. Nykyisin parin lapset ovat 11- ja 13-vuotiaita ja perhearki kiireistä. Työn ja perheen pyörittämisen lisäksi Anna opiskelee sosionomiksi. Arkipäivät täyttyvät töistä, illat, viikonloput ja lomat opiskelusta. Milloin hänellä on aikaa hengähtää?
– Olen oppinut ottamaan asiat rauhalli-semmin. Ennen stressasin tekemättömistä asioista, nyt otan asian kerrallaan.
Ja jos muu ei auta, luonto rauhoittaa. Pitkä lenkki koiran kanssa, pysähtyminen järvenrannassa ja sitten hetki lempikivellä.
– Luonto laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja oikeisiin suhteisiin.