Nuorten työttömyys putosi elokuussa

Varkaudessa oli elokuun lopussa 1147 työtöntä työnhakijaa. Heinäkuuhun verrattuna työttömien määrä väheni yli 200:lla henkilöllä. Erityisesti nuorten työttömyys laski yli neljänneksellä eli liki 90 henkilöllä. Elokuun lopun työttömyysaste oli 13,4 prosenttia. 

Varkauden työttömyysaste laski kuukaudessa peräti 2,4 prosenttiyksikköä. Suurimmat työttömyyden laskuun vaikuttaneet tekijät olivat lomautusten vähentyminen, koulujen alkaminen sekä palvelujen käytön kasvu. Lomautettuja oli elokuun lopussa 207 henkeä. Se on yli kuusikymmentä vähemmän kuin heinäkuussa. Myös työllistymissä tukevissa palveluissa oli liki kuusikymmentä henkeä enemmän kuin heinäkuussa. Nuoria 17-29 -vuotiaita oli työttömänä 246 henkeä, mikä oli kuusitoista enemmän kuin vuosi sitten. 

Varkauden työttömyysaste oli elokuussa vielä kaksi ja puoli prosenttiyksikköä korkeammalla kuin vuosi sitten. Tämä johtui pääosin siitä, että lomautettuja oli vielä elokuussakin 143 henkeä viime vuoden elokuuta enemmän. Työttömyys ilman lomautettuja nousi noin kolmellakymmenellä henkilöllä. 

Elokuun lopussa Varkaudessa oli avoinna 236 työpaikkaa. Se on kaksitoista vähemmän kuin heinäkuussa. Sen sijaan uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE -toimistoon kuukauden aikana 278, mikä on yli viisikymmentä enemmän kuin vuosi sitten.  

Työllistymistä tukevissa palveluissa oli kaikkiaan 565 henkeä. Palveluissa olevien henkilöiden osuutta kuvaava ns. aktivointiaste oli Varkaudessa 33 prosenttia, kun se keskimäärin Pohjois-Savossa oli 22,5 ja koko Suomessa 24,3 prosenttia.

Asiasanat: