Lomautukset jatkuvat - työttömyys edelleen korkealla

Varkauden työttömyysaste oli helmikuussa 15,1 prosenttia. Lukema on runsaan prosenttiyksikön pienempi kuin tammikuussa, mutta lähes kaksi prosenttiyksikköä suurempi kuin vuosi sitten. Työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa 1296 henkeä. Näistä lomautettuja oli 303 henkeä, mikä on vain 15 henkilöä vähemmän kuin tammikuussa. 

TE -toimiston tilastojen mukaan helmikuussa työttömiä työnhakijoita oli 157 henkeä enemmän kuin vuosi sitten. Tästä lomautettujen osuus kattoi 141 henkeä, joten työttömyys ilman lomautettuja kasvoi vain 16 henkilöllä. Mikäli työllistymistä tukevien palvelujen käyttö ei olisi kasvanut 33 henkilöllä, olisi työttömyysaste ollut helmikuussa 0,4 prosenttiyksikköä korkeampi. Kaikkiaan työllistymistä tukevissa palveluissa oli 605 henkeä. Näin ollen Varkauden aktivointiaste oli 31,8 prosenttia, kun se Pohjois-Savossa oli keskimäärin 24,8 ja koko maassa 26,0 prosenttia. 

Nuoria 17-29 -vuotiaita oli työttömänä 283 henkeä. Se on lähes kaksikymmentä henkeä vuoden takaista enemmän. Nuorten työttömyys laski alle 20 -vuotiaiden ikäryhmässä, mutta nousi hieman 20-29 -vuotiaiden kohdalla. Pitkäaikaistyöttömiä oli helmikuussa 352, mikä on 85 henkeä enemmän kuin vuosi sitten. 

Varkaudessa oli helmikuun lopussa avoinna 347 työpaikkaa. Se on seitsemänkymmentä enemmän kuin tammikuussa, mutta runsaat kuusikymmentä vähemmän kuin vuosi sitten ennen koronapandemian alkamista.     

Asiasanat: