Työttömyys sulaa hitaasti - lomautukset jatkuvat

Varkauden työttömyysaste oli maaliskuussa 14,6 prosenttia. Lukema on vajaan prosenttiyksikön pienempi kuin helmikuussa ja vain 0,6 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuosi sitten. Työttömiä työnhakijoita oli maaliskuun lopussa 1243 henkeä, joista lomautettuna oli 288 henkeä.  

Varkaudessa oli maaliskuussa 62 työtöntä työnhakijaa vähemmän kuin vuosi sitten. Lomautettuna oli 11 henkeä vähemmän kuin vuosi sitten, jolloin koronapandemia alkoi kasvattaa työttömyyttä. Työllistymistä tukevissa palveluissa oli maaliskuussa yli 50 henkeä enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Tämä on pääsyynä työttömyyden hienoiseen laskuun maaliskuussa. Varkauden aktivointiaste nousi 33,2 prosenttiin, kun Pohjois-Savossa oli keskimäärin 25,7 prosenttia ja koko maassa 26,1 prosenttia.

Nuoria 17-29 -vuotiaita oli työttömänä 273 henkeä. Se on seitsemän vähemmän kuin vuosi sitten. Nuorten työttömyys laski muissa ikäryhmissä paitsi 25-29 -vuotiaiden ikäryhmässä, missä se nousi kymmenellä henkilöllä. Erityisesti nuorten miesten työttömyys on kasvanut korona-aikana. Vastaavasti nuorten naisten työttömyys on hieman laskenut. Pitkäaikaistyöttömiä oli maaliskuussa 368, mikä on 101 henkeä enemmän kuin vuosi sitten. 

Varkaudessa oli maaliskuun lopussa avoinna 342 työpaikkaa. Se on vajaa kaksikymmentä vähemmän kuin vuosi takaperin ja viisi vähemmän kuin helmikuussa.      

Asiasanat: