Työttömyyden lasku kiihtyi

Varkauden työttömyysaste oli elokuun lopussa tasan 11 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli 936 henkeä, mikä on sataviisikymmentä henkeä vähemmän kuin heinäkuussa, jolloin työttömyysaste oli vielä 12,8 prosenttia.   

Varkaudessa oli elokuun lopussa lomautettuna 74 henkilöä, mikä on lähes viisikymmentä lomautettua vähemmän kuin heinäkuussa. Myös erilaisissa työllistymistä tukevissa palveluissa olevien määrä kasvoi heinäkuusta lähes neljälläkymmenellä henkilöllä. Työttömiä oli  elokuussa jo 35 henkeä vähemmän kuin kaksi vuotta sitten ennen koronaa, mutta työttömyysaste jäi vielä 0,1 prosenttiyksikköä korkeammalle. Ero johtuu työvoiman määrän vähentymisestä kahden vuoden aikana.    

Nuoria 17-29 -vuotiaita oli työttömänä 193 henkeä. Se on yli kolmekymmentä vähemmän kuin heinäkuussa ja yli viisikymmentä vähemmän kuin vuosi sitten. Varkaudessa on työttömiä nuoria ollut toukokuusta alkaen selvästi vähemmän kuin vuonna 2019, jolloin koronapandemiasta ei ollut vielä tietoa. Pitkäaikaistyöttömiä oli elokuussa 323 henkeä, mikä on seitsemän henkeä vähemmän kuin vuosi sitten. 

Varkaudessa oli elokuun lopussa avoinna 189 työpaikkaa. 

Asiasanat: