Työttömyys ja työpaikkojen määrä kasvussa

Varkauden työttömyysaste oli marraskuun lopussa 11,6 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli 985 henkeä. Se on kolmisenkymmentä henkeä enemmän kuin lokakuussa. Vastaavasti avoimien työpaikkojen määrä kasvoi huomattavasti.   

Varkaudessa oli marraskuun lopussa lomautettuna 102 henkilöä, mikä on runsaat kaksikymmentä henkeä enemmän kuin lokakuussa. Siitä huolimatta lomautettuja oli nyt kaksikymmentä vähemmän, kuin marraskuussa 2019 ennen koronapandemiaa. Samoin työttömiä oli yli kolmekymmentä vähemmän kuin ennen pandemiaa. Työllistymistä tukevissa palveluissa oli kaikkiaan 632 henkeä, mistä johtuen ns. aktivointiaste oli korkea 39,1 prosenttia.      

Nuoria 17-29 -vuotiaita oli työttömänä 196 henkeä. Se on neljä enemmän kuin lokakuussa ja 79 vähemmän kuin vuosi sitten. Nuoria on ollut työttömänä toukokuusta alkaen selvästi vähemmän kuin ennen pandemiaa. Sen sijaan pandemian vaikutus näkyy selvästi pitkäaikaistyöttömyydessä. Marraskuun lopussa pitkäaikaistyöttömiä oli 337 henkeä, mikä on lähes kahdeksankymmentä henkeä enemmän kuin kaksi vuotta sitten.  

TE -toimiston tilastojen mukaan Varkaudessa oli marraskuun lopussa avoinna 255 työpaikkaa. Se on melkein viisikymmentä työpaikkaa enemmän kuin lokakuun lopussa. 

Asiasanat: