Tiimivastaava/TYP-koordinaattori - Pia Hedman

Kuka olet?

Pia.jpg

Olen Pia Hedman, Varkauden kaupungin työllisyyspalveluiden tiimivastaava ja TYP-koordinaattori (TYP= Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu). Ensimmäiseltä ammatiltani olen perushoitaja ja olen työskennellyt hoitotyössä useiden vuosien ajan. Polkuni työllisyyspalveluiden saralla on kulkenut TYP -sosiaaliohjaajan ja TYP-koordinaattorin tehtävien kautta nykyiseen kokonaisuuteen. Minulla on siten tuntemusta myös arjen asiakastyöstä.

Mikä on tehtäväsi työllisyyspalveluissa?

Työllisyyspalveluiden tiimivastaavana vastaan kaupungin työllisyyspalveluiden kokonaisuudesta ja TYP-koordinaattorina toimin TYP:n toimintojen ja palveluiden koordinaattorina ja johtajana.

Millaisella ajatuksella teet tätä työtä?

Näen että työllä ja osallisuudella on usein hyvin merkittävä rooli ihmisen elämässä. Työ luo elämälle paitsi taloudellista, myös henkistä pohjaa, joten näillä on merkittävä rooli myös kokonaisvaltaista hyvinvointia ajatellen. On tärkeää huomioida, että työttömillä ihmisillä on hyvin erilaiset tarpeet, joten tarvitsemme hyvin erilaisia sekä eri tasoisesti opastavia ja tukevia palveluita.

Miten vietät mieluiten vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikaani vietän pääosin perheen ja läheisten kanssa. Myös liikunnalla eri muodoissa on minulle suuri merkitys. Harrastan liikuntaa säännöllisesti useita kertoja viikossa – juoksen, käyn kuntosalilla ja pelaan sählyä. Pyrin harrastamaan myös mahdollisimman paljon hyötyliikuntaa, eli esimerkiksi työmatkat kuljen mieluiten kävellen tai pyöräillen, mikäli työpäivän sisältö sen sallii. Liikuttajina toimivat myös perheemme kaksi koiraa.

Mikä on mottosi?

"Jos uoman pohjalla ei olisi kiviä, ei keväinen puro voisi laulaa."