Työkykykoordinaattori - Hannele Pajamies-Suszko

Kuka olet?

Hannele.jpg

Olen Hannele Pajamies-Suszko, ja toimin työkykykoordinaattorina Varkauden kaupungin työllisyyspalveluilla. Aiempaa työterveyshoitaja- taustaani vasten työ- ja toimintakyky sekä niiden ylläpitäminen ovat olleet lähellä sydäntäni. Ennen nykyistä tehtävääni olen työskennellyt suuren osan elämästäni työterveyshuollon eri tehtävissä.

Mikä on tehtäväsi työllisyyspalveluissa?

Työkykykoordinaattorina pyrin kartoittamaan sekä parantamaan asiakkaan työ-ja toimintakykyä mm. arvioimalla kuntoutustarvetta tai muita terveyden selvittelytarpeita, käyttämällä hyväksi muita asiantuntijoita ja tekemällä yhteenvetoa aiemmin tehdyistä tutkimuksista ja selvityksistä. Tavoitteena on, että asiakas voisi palata takaisin työelämään tai opiskelujen pariin. Mikäli tämä ei näytä todennäköiseltä, selvitellään mahdollisuutta hakea eläkeratkaisua asiakkaan tilanteeseen.

Millaisella ajatuksella teet tätä työtä?

Jokainen asiakas on yhtä arvokas, ja ansaitsee tulla kohdelluksi tasavertaisesti ja hyvin, lähtötilanteesta huolimatta. Käytän ratkaisukeskeistä otetta, jossa pyrin tukemaan asiakasta itse arvioimaan olemassa olevia ratkaisuvaihtoehtoja sekä niiden seuraamuksia parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Asiakkaalle olen rinnallakulkija, tukija, valmentaja, kuuntelija, tarvittaessa apuna myös arkisissa asioissa.

Miten vietät mieluiten vapaa-aikaasi?

Työni on antoisaa, mutta irrottautuakseni siitä tarvitsen myös yksinoloa ja hiljaisuutta. Luonnossa liikkuminen ja retkeily tuovat siihen sopivaa vastapainoa. Perhe on tärkein voimavara, mutta myös koiran kanssa touhuilu, musiikin kuuntelu ja konserteissa käynti, hyvä elokuva tai kirja rentouttavat hyvin.

Mikä on mottosi?

"Pienikin voi olla suurta ja merkityksellistä, kun merkityksen vaan oivaltaa."