Työllisyyssihteeri - Inkeri Ruotsalainen

Kuka olet?

Inkeri.jpg

Olen Inkeri Ruotsalainen, työllisyyssihteeri Varkauden kaupungin työllisyyspalveluissa. Yo-merkonomiksi valmistumiseni jälkeen ensimmäinen työpaikkani oli eräässä kaupungin oppilaitoksessa. Työpaikat ja tehtävät ovat vaihdelleet, mutta kaupunki on pysynyt työnantajana. Siispä pitkän matkan kunta-alan ammattilaiseksikin voisin itseäni mainita.

Mikä on tehtäväsi työllisyyspalveluissa?

Tehtäväni liittyvät pääosin palkkatukityöllistämisen talouteen ja seurantoihin. Vastuullani ovat tukihakemukset TE-toimistolle, maksatushakemukset KEHA-keskukselle (= ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis-ja hallintokeskus), kustannusten ja tulojen seuranta sekä henkilömäärien seuranta.

Millaisella ajatuksella teet tätä työtä?

Olen työskennellyt työllisyyden parissa viimeiset parikymmentä vuotta. Tehtävien kirjo on ollut laaja sisältäen vuosien ajan mm. antoisaksi ja palkitsevaksi kokemaani asiakastyötä. Nykyiset tehtäväni eivät kohdistu suoraan asiakkaisiin, vaan vastuualueeni on pala kokonaisuudesta, joka osaltaan mahdollistaa palkkatukityöllistämisen toteutumisen.

Miten vietät mieluiten vapaa-aikaasi?

Harrastan pihatöitä, kävelyä ja lukemista. Mullan, kasvun ja vihreyden yhdistelmä on mainio yllätysten, hyvän tuulen ja energian lähde. Käveleminen rytmittää mukavasti ajatuksia ja antaa aisteille aikaa ympäristön havainnointiin. Kirjojen matkassa kaikki on mahdollista ja saavutettavissa.

Mikä on mottosi?

"Miten paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämättä?"