Työllisyysasiantuntija - Jouko Kuittinen

Kuka olet?

Jouko.jpg

Olen Jouko Kuittinen, työllisyysasiantuntija. Työllisyysasioiden parissa olen paininut runsaat 16 vuotta. Tuona aikana on tapahtunut paljon muutoksia valtion ja kuntien tavassa hoitaa työllisyysasioita. Monet työllisyyteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn liittyvät hankkeet ovat olleet jatkuvasti osa työtäni.

Mikä on tehtäväsi työllisyyspalveluissa?

Olen hallinto- ja kehittämistyön sekatyöntekijä. Tehtäviini kuuluvat työllisyysasioiden valmistelu yksikön sisällä ja kaupungin työllisyystyöryhmälle, hanke- ja talousasiat sekä työllisyyden ja työllisyysohjelman seuranta. Toimin työllisyysasioiden asiantuntijana eri yhteyksissä sekä tiimivastaavan varahenkilönä.

Millaisella ajatuksella teet tätä työtä?

Haluan osaltani tehdä Varkaudesta paremman paikan asua ja elää – erityisesti niille, joilta puuttuu työ ja joiden toimeentulo on heikko. Myös kunnan imago ja elinvoiman parantaminen on usein mielessäni. Varsinkin nuorten toivon kokevan Varkauden hyväksi paikaksi asua. Jokainen työllistyminen, koulutukseen meno tai muu työttömän kannalta sopiva ratkaisu on ilon aihe, joka antaa intoa tähän työhön.

Miten vietät mieluiten vapaa-aikaasi?

Luonto on tärkeä osa vapaa-aikaani. Mökkeillen ja teen metsänhoitotöitä kelien niin salliessa. Kerran kesässä on päästävä Lapin tunturijärville kalaan. Tykkään myös matkustella sekä seurata uutisia, mitä maailmalla ja Suomen niemellä tapahtuu.

Mikä on mottosi?

"Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää" - useimmiten.