Työhönvalmentaja - Erja Pirinen

Kuka olet?

Erja2.jpg

Olen Erja Pirinen, Varkauden kaupungin työllisyyspalvelujen Työhönvalmentaja. Olen toiminut työllisyydenhoidossa lähes 20 vuotta. Olen työskennellyt sairaanhoitajana, kouluttajana, tietojärjestelmäasiantuntijana, projektityöntekijänä, työvoimaohjaajana ja työhönvalmentajana.

Mikä on tehtäväsi työllisyyspalveluissa?

Työhönvalmentajana tehtäväni on asiakkaiden ratkaisukeskeinen ohjaus töihin tai koulutukseen sekä yrityskontaktointi ja verkostoituminen.

Millaisella ajatuksella teet tätä työtä?

Jokaisella asiakkaalla on oma tilanne työllistymisen polullaan. Kuuntelen. Tuen ja innostan asiakkaan tavoitteellista toimintaa yksilöllisesti tilanteen/tarpeen mukaisesti. Ohjaan asiakasta toimimaan aktiivisesti ja löytämään itsenäisesti työllistymiseen tai kouluttautumiseen johtavaa ratkaisua. Työni on rinnalla kulkemista, asiakkaan kannustamista ja tukemista. Tarvittaessa autan myös yritysasiakkaita rekrytointiprosessin eri vaiheissa esim. palkkatukihakemusten tai työkokeilun asiakirjojen laadinnassa.

Miten vietät mieluiten vapaa-aikaasi?

Vastapainona työlleni pidän käsillä tekemisestä, maalaan posliinia ja neulon. Mikään himourheilija en ole, kävelen mielelläni ja kesäisin uin. Mielen virkistykseksi ja irti otoksi arkeen uppoudun mielelläni hyvän elokuvan maailmaan tai luen kirjaa.

Mikä on mottosi?

Mottoni on pitkään ollut luottavaisesti:"Asioilla on tapana järjestyä"