Uusi asukas - Tervetuloa Varkauteen

90-vuotias Varkaus on ainutlaatuisen teollisuusperinnön rakentama kansainvälisen energiateknologiaosaamisen keskus Keski-Savossa.

Varkauden kaupunki sijaitsee valtateiden 23 ja 5 risteyksessä, Saimaan syväväylän ja toimivien raideyhteyksien äärellä. Puolentoista tunnin ajomatkan sisällä ovat suuret kaupungit Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Jyväskylä ja Savonlinna.

Varkaudessa on hyvät peruspalvelut, joita lähikaupunkien tarjonta mainiosti täydentää.

Turvallinen asuin- ja elinympäristö Saimaan vesistön äärellä luo perustan laadukkaalle arjelle. Varkaudessa on koteja moneen makuun ja koti järven rannalla keskellä kaupunkia on mahdollinen.

Varkauden kaupunki tarjoaa asukkailleen monipuoliset urheilu- ja liikuntapaikat. Varkaudella on pitkät perinteet suomalaisena liikunta- ja urheilukaupunkina. Luonnon ja erityisesti vesistön käytön mahdollisuudet virkistyskäyttöön ja omaehtoiseen liikkumiseen ovat kaupungissa erinomaiset.

Polkuja työelämään

Varkauden kampusalueella on mahdollisuus lukiokoulutukseen, ammatilliseen opetukseen sekä ammattikorkeakouluopintoihin. Savon ammattiopistolla voi suorittaa tutkinnon tai tutkinnon osia myös oppisopimuksella. Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden toimipisteessä koulutetaan mm.energiatekniikan insinöörejä.

Tukea ja verkostoja yritystoiminnalle

Varkauden kaupunki ja Navitas Yrityspalvelut tekevät tiivistä yhteistyötä alueen vetovoimaisuuden, yrittäjyyden ja uusien työpaikkojen syntymisen edistämiseksi. Alueen yritysverkostoon ja toimijoihin voi tutustua TilaNetissä, jossa tietoa alueella tarjolla olevista liike- ja tuotantotiloista.

Varkauden yritystoiminta on rakentunut vahvan vientiteollisuuden ympärille. Täällä toimii monia suuria kone- ja energiateknologiateollisuuden yrityksiä, jotka ovat tärkeitä työllistäjiä sekä elinvoimantuottajia alueellamme. Varkauden alueen yritykset kasvavat ja voivat hyvin. Ne kehittävät, kehittyvät, työllistävät ja tuottavat. Kansainvälinen ilmapiirimme vetää puoleensa myös pieniä kasvuyrityksiä, jotka haluavat ponnistaa Pohjois-Savosta maailmanmarkkinoille. Varkaudesta yritysten toimintaympäristönä voit lukea lisää täältä.