900 oppilaan Waltterin koulu vihittiin juhlavasti käyttöön

Last modified: 
30.1.2018 12.49

900 oppilaan Waltterin koulu vihittiin juhlavasti käyttöön

Varkauden kaupungin koulumaailman jättisatsaus, Waltterin yhtenäiskoulu vihittiin maanantaina käyttöön.
Päivän juhlavimpia hetkiä oli, kun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki vihki kuvanveistäjä Taru Mäntysen taideteoksen Ennen meitä. Pronssinen teos on kaupungin lahja Waltterin koululle.

Juhlapuheen piti Pohjois-Savon maakuntajohtaja Marko Korhonen. Hän totesi osuvasti, että Varkaus on tehnyt tässä paljon muutakin kuin pelkän koulun. Kuoppakankaalla sijaitseva Waltterin-koulu on osa sivistyskeskittymää, sillä alueella sijaitsee liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalveluita.

 

Kutsuvierasjuhlaan osallistui myös koulun satapäinen henkilökunta.

 

Waltterin yhtenäiskoulussa opiskelevat kaikki Varkauden yläkoululaiset sekä lapsia esikoululaisista kuudesluokkalaisiin. Keskeisimmät yhtenäiskoulun rakennukset ovat alaluokkien koulurakennus sekä entinen lukio, nykyinen yläkoulu ja noin 2 000 neliön laajennus.Waltterin koulun rehtori Paavo Tervonen kertoi, että koulun visio on Yhdessä kasvaen ja oppien.
Koulun oppilaiden paneelikeskustelussa kävi ilmi, että suunnittelijat olivat onnistuneet hyvin:
Tilat ovat valoisat ja tilavat. Haasteellinen yhtenäiskoulu on myös onnistunut yhteisöllisyyden ja uusien kaveruuksien luomisessa.
Oppilaat toivovat lisää toimintoja pihalle ja lisää monenlaista yhteistä tekemistä. Myös tiloista toiseen siirtymisessä on vielä parannettavaa.

Henkilökunta järjesti juhlaväelle mukavan yllätyksen, flash mob esityksessä laulajia ilmaantui yleisön seasta laulaen Katri-Helenan hitin Nuoruus on seikkailu.

Waltterin koulun kustannusarvio oli 8,3 miljoonaa euroa. Suunnittelija toimi arkkitehtuuritoimisto Heimo Varis Oy ja rakennusurakoitsijana Rakennusliike U. Lipsanen Oy.