Kiitos kaveruudelle –viikolla Varkauden kouluissa ja päiväkodeissa tapahtuu

Kiitos kaveruudelle –viikolla Varkauden kouluissa ja päiväkodeissa tapahtuu

Viimeksi muokattu: 
9.2.2018 16.00
Kiusaaminen on lastemme ja nuortemme hyvinvoinnin este. Vuosi sitten käynnistimme Varkaudessa Kiitos kaveruudelle –toimintamallin ja laajalla rintamalla lähdimme tekemään kiusaamisen vastaista toimintaa entistä näkyvämmäksi. Kiitos kaveruudelle –viikolla Varkaudessa halaillaan, puhutaan vain hyvää, lähetetään salaisille ystäville viestejä, kirjoitetaan runoja, solmitaan ystävyyssopimuksia, luistellaan pareittain ja lauletaan yhdessä!

Viikko 7 on jälleen Kiitos kaveruudelle –viikko. Tuolloin kouluissamme ja päiväkodeissamme kaveruusaiheen ympärillä toteutetaan erilaisia yhteisiä hetkiä, joita on ideoitu mm. opiskelija- sekä oppilaskuntien toimesta ja päiväkodeissa yhdessä lasten kanssa. Toiminnot ovat koulu- ja päiväkotikohtaisia ja poikkeavat toisistaan.

Alla muutamia esimerkkejä, mitä kaikkea on ideoitu:

Könönpellon päiväkodilla viikon aikana nautitaan aikuisten tekemistä ystävyyden pöytäteatteriesityksistä, lauletaan yhdessä ystävien ja pehmoleluystävien kanssa sekä vieraillaan rinnakkaisryhmissä tekemässä mm. ystävyyssopimuksia. Lapset miettivät yhdessä, millainen on hyvä ystävä ja sopimusten myötä sitoutuvat itse olemaan hyviä ystäviä.

Lehtoniemen koulun opiskelijakunta on ideoinut mm. koko viikon kestävän Hyvän puhumisen –viikon. He kartoittavat vanhemmille lähetettävässä kyselyssä, kuinka hyvin vanhemmat lapsensa tunteva, taiteilevat ystäville kortteja, lukevat yhteisiä Kiitos kaveruudelle –viestejä ja –tervehdyksiä keskusradiossa sekä valitsevat salaiset ystävät, joita yllättävät viikon aikana erilaisilla mukavilla pikkujutuilla. Keskiviikkona koko koulu liukuu pariluisteluun: eskarilaiset ja 1. –luokkalaiset luistelevat 5.- ja 6.-luokkien kummiensa kanssa muut luokittain. Keskiviikko huipentuu ruokavälitunnin ulkodiscoon halipassien voimin!