Uusyrityskeskus Wäläkky jo 20 vuotta

Uusyrityskeskus Wäläkky jo 20 vuotta

Viimeksi muokattu: 
22.2.2018 10.39

Yksi Varkauden työllisyysviikon kohokohdista oli Uusyrityskeskus Wäläkyn 20-vuotisjuhlat keskiviikkona.
Ravintola KaksRuusuu oli täynnä väkeä juhlistamassa yrittäjän alkutaipaleen neuvontaa tekevää uusyrityskeskusta.

- Kaksikymmentä vuotta sitten aloittavilta yrittäjiltä puuttui neuvonta. Yrittäjäilmapiirissäkin oli puutteita, sillä Varkauden työpaikat olivat olleet liikaa suuryritysten varassa. Toisaalta tarvetta oli alihankkijoille. Myös naistyöpaikoista oli puutetta ja tämä oli este työntekijöiden saamisellekin.
- Kaikkinensa silloin vuonna1988 oli tarve tämänkaltaiselle toiminnalle, totesi Wäläkyn perustajajäsen ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Jouko Laitinen.

Hän antoi tunnustusta sen aikaisille toimijoille.

  • Yllättävän nopeasti saimme tarvittavat rahat kasaan ja toiminnan käyntiin. Mukaan lähtivät yhteiskunta, yritykset ja kunnat, muistelee Laitinen.

Uusyrityskeskus Wäläkky on auttanut alkuun tähän mennessä 2 200 yritystä. Yli 80 prosenttia näistä on elossa vielä vaikean alkutaipaleen jälkeenkin. Joukossa on 100 työntekijän yrityskin.

Uusyrityskeskus Wäläkyn menestyksen salaisuudeksi tilaisuudessa nostettiin hienot asiakkaat, ammattiaitoiset yritysneuvojat ja sitoutunut kymmenien henkilöiden asiantuntijaverkosto sekä käytössä oleva laatujärjestelmä.

Juhlassa ääneen pääsivät myös entiset Wäläkyn asiakkaat, yrittäjät. Yhdestä suusta he totesivat yrittäjän perustarpeiksi rohkeuden, uskon itseensä ja kovan työnteon.

Juhlassa palkittiin Wäläkyn vuoden 2018 Uusyritykseksi RollTest Messurements ans Controls Oy. Palkinnon kävi vastaanottamassa yrittäjä Mika Purhonen.

 

Kuva: Uusyrityskeskus Wäläkyn 20-vuotisjuhlassa ääneen pääsivät myös yrittäjät, kuvassa oikealta Sunneva Kantola, Topi Riipinen, Minna Asikainen ja Jussi Mykrä.

Juhlassa annettiin tunnustusta Uusyrityskeskusten työntekijöille ja hallinnon väelle, kultaisen ansioristin sai myös Wäläkyn Piia Puotinen.

Juhlan ohjelmasta vastasi Teatteriryhmä Nimettömät ry.