Ylen Koulukoneen mukaan Varkaus panostaa perusopetukseen enemmän kuin muut kaupunkimaiset kunnat

Ylen Koulukoneen mukaan Varkaus panostaa perusopetukseen enemmän kuin muut kaupunkimaiset kunnat

Viimeksi muokattu: 
15.5.2018 14.00
Yle selvitti, kuinka erilaiset lähtökohdat lapset saavat koulutielle asuinpaikan perusteella.

Yle selvitti Koulukone –sovelluksen avulla, kuinka erilaiset lähtökohdat lapset saavat koulutielle asuinpaikan perusteella. Yle keräsi lähes jokaisesta Suomen kunnasta tiedot koulujen resursseista kahdeksalla mittarilla. Yle vertaili opetukseen käytettyjä rahoja, opettajien määrää ja kelpoisuutta, ryhmäkokoja, oppituntien määrää, valinnaisten aineiden saatavuutta, oppimateriaaleihin käytettyjä rahoja ja oppilaiden käytössä olevia tietokoneita ja tabletteja.

Kunnille annettiin yhdestä viiteen tähteä sen perusteella, miten paljon ne ovat sijoittaneet perusopetukseen verrattuna muihin samantyyppisiin kuntiin. Varkaus sai kokonaisarvioksi neljä tähteä ja se panostaa perusopetukseen enemmän kuin muut kaupunkimaiset kunnat. Varkauden lähikunnista vain Rantasalmi ylsi samaan neljään tähteen.

Varkaudessa on keskiarvoon verrattuna vähemmän oppilaita yhtä opettajaa kohden ja oppimateriaaleihin käytetään enemmän rahaa. Valinnaisten kielten ryhmäkoot ovat pienemmät ja tietokoneita on enemmän käytettävissä keskiarvoon verrattaessa.

Koulukone sovellus löytyy tästä linkistä.