ALVAR AALTO Varkaudessa - opaskartta ja mobiilireitti

ALVAR AALTO Varkaudessa - opaskartta ja mobiilireitti

Viimeksi muokattu: 
7.11.2019 13.45
Tutustu Aallon arkkitehtuuriin Varkaudessa uuden opaskartan ja mobiilisovelluksen avulla.

ALVAR AALTO Varkaudessa - opaskartta on ilmestynyt!

ALVAR-AALTO-CITIES-VARKAUS-02.png

Alvar Aalto on arkkitehtina vaikuttanut Varkaudessa enemmän kuin uskoisikaan. Tutustu Aallon arkkitehtuuriin Varkaudessa uuden opaskartan ja mobiilisovelluksen avulla. Kartan löydät Varkauden museoilta, sekä useista varkautelaisista matkailukohteista, sekä matkailun sähköautosta. Mobiilisovellus löytyy osoitteesta:
 http://tarinasoitin.fi/varkausaalto.

Alvar Aallon toiminta Varkaudessa ja yhteistyö A. Ahlström Osakeyhtiön kanssa alkoi 1930-luvun puolivälissä. Aallolla oli tärkeä rooli A. Ahlström Osakeyhtiön Varkauden tehtaiden rakennuttamisessa 1930- ja 1940-luvuilla. Ahlströmin Alvar Aallon toimistolta tilaamien Varkaus-suunnitelmien lukumäärä on useita kymmeniä. Monet suunnitelmista jäivät paperille tai toteutuivat osittain – suurimpana syynä kenties oli, että hankkeet jäivät paitsioon sotien ja niitä seuranneen ruuhkaisen jälleenrakennuskauden sekä yleisen materiaalipulan vuoksi.

Valtaosa Ahlströmin Aallolta tilaamista rakennuksista Varkaudessa liittyi tehtaan työväen asuttamiseen ja kaupungin rakenteen kehittämiseen asemakaavojen ja koetalokokeilujen myötä. Yksittäisenä säilyneenä rakennuksena merkittävin Varkauden Aalto-kohteista on vuonna 1939 valmistunut Tehtaan klubin viikonloppumaja Kinkamo. Alvar Aallon työstä Varkaudessa suurin merkitys on kuitenkin pientalotuotannossa ja talotehtaan toiminnassa.

Kartta on osa valtakunnallista visit.alvaraalto.fi - matkailureittiä. Varkaus kuuluu vuonna 2017 perustettuun Alvar Aalto -kaupunkien verkostoon.

Kartan ovat tuottaneet Varkauden museot, sekä Navitas yrityspalvelut. Kartan sisältöaineisto on Varkauden museon tuotantoa.

Kinkamon lomahuvila, Alvar Aalto 1939
Kinkamon lomahuvila, Alvar Aalto 1939, Kuva: Varkauden museot