Unelmakoti Varkaudesta - vain tunnin päässä Kuopiosta ja Mikkelistä

Unelmakoti Varkaudesta - vain tunnin päässä Kuopiosta ja Mikkelistä

Viimeksi muokattu: 
17.8.2018 14.20
Varkaudessa syntyneille Noora Laamaselle ja Mikael Nevaharjulle oli itsestään selvää, että oma koti rakennetaan kotikaupunkiin. Sopiva tontti löytyi Taipaleen entiseltä leirintäalueelta ja perhe on jo kotiutunut uuteen kotiinsa. Varkaudessa on tarjolla noin 100 luovutettavissa olevaa tonttia, myös rantamaisemissa. Mikäli rakentaminen kiinnostaa, tonttialen myötä tonttien perushinnasta saa 33 prosenttia alennusta.

Kun Noora Laamasen ja Mikael Nevaharjun tyttäret syntyivät, alkoi perheen kaksio Varkauden keskustassa käydä ahtaaksi. Perhe kävi katsomassa useita myynnissä olleita omakotitaloja, mutta mikään niistä ei tuntunut oikein omalta.

- Kaikissa olisi ollut jotain laittamista ja remontoimista. Tämä paikka oli lenkkireittimme varrella, mutta sitä ei oltu vielä kaavoitettu. Sitten jossain vaiheessa huomasimme, että nyt tontti on kaavoitettu ja jo heti seuraavana päivänä laitoimme viestiä, Noora Laamanen kertoo. Asiat lähtivät liikkeelle rakennuslupa-asioilla sekä maaperätutkimuksilla ja juuri ennen joulua 2016 avaimet käteen –periaatteella rakennettavan kodin seinät kohosivat aivan rannan tuntumassa olevalle tontille. Nyt vanhemmat sekä Olivia ja Matilda ovat jo kotiutuneet uuteen kotiinsa. Vaikka keskustaan on matkaa vain 3 kilometriä, on uusi koti rauhallisella paikalla ja uimarantakin on ihan kodin lähellä.
- Meille oli selvää, että haluamme rakentaa Varkauteen. Olemme syntyneet täällä ja omat vanhempamme asuvat täällä, joten työn lisäksi tukiverkostot ovat lähellä. Koemme asuvamme unelma-alueellamme, rauhallisen päättyvän kadun varrella järven läheisyydessä. Varkaudessa on hyvät liikkumis-mahdollisuudet, lenkkeilymaastot ja hiihtoladut ovat lähellä.

Noin 100 tonttia odottamassa rakentajaa 

Varkaudesta varmasti jokainen rakentaja voi löytää oman unelmiensa tontin! Tontteja on tarjolla noin 100 kappaletta: Eri kokoisia omakoti- sekä vapaa-ajantontteja ympäri kaupungin, myös rannoilla, joten valikoimaa löytyy. Varkaus on ihanteellinen kaupunki lapsiperheille, eikä sovi unohtaa, että Varkaus sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä sekä Kuopiosta että Mikkelistä.

Tonttiale kannattaa hyödyntää heti

Alueista suosituin tällä hetkellä on Häyrilä. Varkaudessa on tämän vuoden loppuun asti käynnissä tonttiale, jolla tonttien perushinnoista saa 33 prosenttia alennusta. Sen jälkeen tonttien hinnoittelu menee vuoden vaihteessa uusiksi. Mikäli rakentaminen Varkauteen kiinnostaa, katso tonttitarjonta tästä.