Vanhustenviikolla tartutaan yhteistyöhön

Vanhustenviikolla tartutaan yhteistyöhön

Viimeksi muokattu: 
9.10.2018 12.59
Varkauden kaupunki kutsuu kaupungin palveluasumisen asukkaat ja heidän omaisensa ja läheisensä yhteisen pöydän ääreen kehittämään entistä parempia palveluja. Käyttöön otetaan kumppanuuspöytä kaupungin osallisuuden monipuolisesta työkalupakista.

Varkauden palveluasumisen kumppanuuspöydän käynnistysinfo pidetään vanhustenviikon tapahtumassa keskiviikkona 10.10.2018 kello 12 -12.30 Käpykankaan palvelukeskuksen juhlasalissa. Paikalla ovat palvelualuepäällikkö Kirsi Laitinen, palvelualueiden esimiehet Leena Kinnunen ja Kirsi Rintala sekä Varkauden kaupungin osallisuuskoordinaattori Vuokko Jaakkola. - Haluamme saada yhteistyön ja viestinnän henkilöstön, asukkaiden omaisten ja läheisten kanssa tiiviimmäksi, sanoo palvelualuepäällikkö Kirsi Laitinen.

Varkauden osallisuuskoordinaattori Vuokko Jaakkola näkee kumppanuuspöydällä suuria vaikutuksia.

  • Tavoitteena on, että palveluasumisen asukkaat saavat hyvää hoitoa ja hoivaa. Ja mikäli yleisiä epäkohtia tai käytäntöjä löytyy, ne käydään avoimesti yhteisessä pöydässä läpi ja etsitään parempia toimintatapoja. Pöydän tavoitteena on myös synnyttää toimivia yhteistyömuotoja yksiköiden ja vapaaehtoisten sekä muiden kiinnostuneiden kesken.
  • Kumppanuuspöytä on keskustelu- ja yhteistyöelin, varsinaiset päätökset tehdään jatkossakin virkamiespäätöksinä tai demokraattisen järjestelmän mukaisesti lautakunnissa, hallituksessa ja valtuustossa, painottaa Jaakkola.

Kumppanuuspöytiä käynnistyy kaksi: Varkauden kaupungin ja Kangaslammin kirkonkylän palveluasumisen parissa. Omaiset ja läheiset voivat ilmoittautua ennen marraskuun alkua osallisuuskoordinaattorille.

Pöydän käynnistysinfo näytetään verkossa Varkauden kaupungin Facebook-seinällä suoratoistona.

Vanhustenviikon ohjelmat keskittyvät Varkaudessa vanhusten palvelutaloihin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Viikko on alkanut  sunnuntain 7.10. jumalanpalveluksella ja kirkkokahveilla. Tiistaina 9.10. Bike Taxi ajeluttaa  Käpykankaan alueen palveluasuntojen ikäihmisiä polkupyörärikalla. Polkupyörätaksit nähdään Varkaudessa ensimmäistä kertaa ja kyseessä on hyväntekeväisyystempaus. Pääkirjastolla on Seniori Surf –opastustapahtuma tiistaina 9.10. klo 10-15 ja vanhusväen yhteislaulutilaisuus pidetään Warkaus-Salissa sunnuntaina 14.10. klo 13.30.

Lisätietoa vanhustenviikosta ja viikon ohjelma

Lisätietoja palveluasumisen kumppanuuspöydistä:
Varkauden kaupunki, palvelualuepäällikkö Kirsi Laitinen puh. 040 753 2274, kirsi.laitinen@varkaus.fi
Varkauden kaupunki, osallisuuskoordinaattori Vuokko Jaakkola puh. 044 743 6492, vuokko.jaakkola@varkaus.fi