Näy oikeesti - käytä heijastinta!

Last modified: 
23.11.2018 10.05

Näy oikeesti - käytä heijastinta!

Varkauden kaupunki on ollut tänäkin syksynä mukana kampanjoimassa liikenneturvallisuuden puolesta.

Liikenneturvallisuustyöryhmä muistuttaa ja opastaa vuosittain koululaisia näkymisestä liikenteessä ja jakaa heijastimia ja pyöränvaloja niitä tarvitseville koululaisille. Samalla kartoitetaan, miten hyvin valot ja heijastimet ovat lapsilla käytössä. Mukaan heijastimien ja valojen jakamiseen haastetaan kaupunginvaltuutettuja. Heijastimet ja pyöränvalot saadaan lahjoituksena eri toimijoilta. Tänä vuonna pyöränvaloja lahjoitti Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija. Varkauden kaupungin liikenneturvallisuustyöstä voit lukea lisää tästä.

Marraskuussa aloitettiin kampanja yhdessä Pohjois-Savon pelastuslaitoksen kanssa teemalla Näy oikeesti – käytä heijastinta! Sosiaalisessa mediassa pyydetään varkautelaisia kuvaamaan itsensä heijastimen kanssa ja tägäämään kuva sosiaalisen median kanaviin #osallisuusteko #näyoikeesti. 3.12. mennessä osallistuneille on luvassa yllätyspalkintoja.

Jatkoa Näy oikeesti – käytä heijastinta -kampanjaan on nyt tullut heijastinpuu, joka tuo valoa kaikille varkautelaisille 24.11. alkaen. Heijastinpuu on Varkauden kirjaston (Osmajoentie 1) edessä vuoden loppuun saakka. Heijastinpuun tärkeää tehtävää hoitamaan on valittu kookas kuusi, jonka oksille jokainen voi tuoda omat heijastimensa, joita ei enää käytä. Heijastinta tarvitseva voi hakea puun oksilta heijastimen itselleen. Heijastinpuun tarkoituksena on lisätä heijastimien käyttöä. Lisäksi heijastimien kierrätys on hyödyllistä ja hauskaa.

Puun oksille pyydetään tuomaan ehjiä heijastimia, joissa on naru ja hakaneula tai muu kiinnitysväline. Yhteisvastuullisesti pidetään huolta siitä, että maahan pudonneet heijastimet ripustetaan takaisin puun oksille ja ympäristö pysyy siistinä. Puun oksilta voi myös löytyä hauskoja uusia heijastimia, joihin voi vaihtaa oman heijastimensa. Yrityksetkin voivat tätä mahdollisuutta hyödyntää ja tuoda omia heijastimiaan esille.

Heijastinpuuta ovat perustamassa yhdessä Mekaanisen Musiikin Museo, Varkauden kaupunki, kirjasto ja Navitas Yrityspalvelujen matkailuyksikkö.