Varkauden museoiden näyttelykalenteri 2019 julkaistu!

Last modified: 
21.12.2018 10.09

Varkauden museoiden näyttelykalenteri 2019 julkaistu!

Varkauden museoiden vuosi 2019 on tulvillaan taidetta, historiaa ja monenlaisia tapahtumia.

Vuosi vaihtuu vielä Reetta Gröhn-Soinisen hulvattomilla puuveistoksilla näyttelyssä Voi poijaat! Tammikuun 13. päivä avataan kangaslampilaislähtöisen Helmi Maria Leppäkosken näyttely Matkani Taiteessa hahmottaa käsitteellisesti ja vertauskuvallisesti taiteilijan omaa matkaa lähestyttävin symbolein, luonnontunnelmissa. Maaliskuussa saamme vieraaksi Kolmen piirin, kolmen kuvataiteilijan, Inka Kivalon, Heli Tuori-Luutosen ja Riitta Turusen yhteisnäyttelyn. Kolmen tekstiilitaiteilijan yhteisnäyttelyissä taiteilijat ovat pyrkineet korostamaan vanhojen ja tunnelmallisten rakennusten ilmettä uusilla ja aiemmilla teoksillaan.

Kesänäyttelyssä muistelemme upeaa varkautelaista taiteilijaa, Meeri Torvista, jonka muistonäyttely on koottu eri museokokoelmista ja yksityiskodeista.Tuotanto lähes 60 vuoden ajalta kertoo taiteilijan näkemyksen muuttumisen maisemallisista valon ja varjon kuvauksista henkilöhahmoihin ja tunteisiin pohjautuviin teoksiin.

Loppuvuoden juhlimme 100-vuotta täyttävää omaa paikallista lehteämme Warkauden Lehteä. Warkauden lehti perustettiin ja ensimmäinen näytenumero ilmestyi vuonna 1919. Näyttelyssä tutustutaan Warkauden lehden kuvien kautta Varkauden merkittäviin tapahtumiin, ilmiöihin ja varkautelaisiin sadan vuoden ajalta. Oman lehden saaminen paikkakunnalle oli merkittävä asia varkautelaisen identiteetin ja kauppalan ja myöhemmin kaupungin muodostumisessa. Warkauden lehti on edistänyt niin paikkakunnan yritystoimintaa liikkeiden vilkkaan ilmoittelun myötä kuin kertonut kaupungin päätöksistä ja tapahtumista. Samalla kun Warkauden lehti täyttää sata vuotta, saavuttaa Varkauden kaupunki 90 vuoden iän.

Tutustu tulevan vuoden tarjontaan täältä (näyttelykalenteri pdf-muodossa)