Vauhdilla aikuisuuteen-opas avuksi ja tueksi nuorten vanhemmille

Vauhdilla aikuisuuteen-opas avuksi ja tueksi nuorten vanhemmille

Viimeksi muokattu: 
8.1.2019 09.51
Ennen ihana, luottavaisesti silmiin napittava lapsi katsoo silmät leimuten, huutaa, paiskoo ovia ja haukkuu vanhempiaan. Mitä ihmettä on tapahtunut? Esimerkiksi näihin tilanteisiin avuksi ja tueksi on tehty Vauhdilla aikuisuuteen - selviytymisopas nuorten vanhemmille. Opas on tarkoitettu varkautelaisille nuorten vanhemmille tai lapsesta/nuoresta huolta pitävälle aikuiselle.

Oppaan tarkoitus on viitoittaa kultaista keskitietä nuorten kanssa eteen tulevissa tilanteissa ja vahvistaa vanhempien ajatusta siitä, että aina ei tarvitse eikä kannata antaa nuoren tehdä kuten muut nuoret tekevät. Selviytymisoppaassa käsitellään myös esimerkiksi nuorten päihteidenkäyttämistä, sosiaalisia suhteita ja rajojen tärkeyttä.

– Usein kuulemme nuorten kertovan, että muut nuoret saavat tehdä asioita toisin kuin he. Saavatko?  Monesti vertaus toisin nuoriin on täysin tuulesta temmattu. Vanhempien kannattaa puhua keskenään sillä totuus saattaa olla ihan toisenlainen mitä oma nuoresi kuvittelee kaverin vanhempien omalle nuorelleen lupaavan, sanoo Tiina Mikkonen-Reponen Varkauden kaupungin lapsiperheiden palveluiden ohjauksesta.

– Lähtökohtana oppaalle on ollut Espoon kaupungin moniammatillisen tiimin tekemä vastaava opas jonka sisällön saimme luvan kopioida. Varkauden kaupungin opas on muokattu tämän päivän haasteisiin vastaavaksi ja taitettu kaupungin visuaaliseen ilmeeseen, Tiina Mikkonen-Reponen kertoo.

Opas tullaan jakamaan 6-9 luokkalaisten vanhemmille Wilman kautta antamaan vinkkejä miten nuoren kanssa voisi toimia erilaisissa tilanteissa. 

 

Lisätietoja:
Lapsiperheiden palveluiden ohjaus, Tiina Mikkonen-Reponen p. 044 4442242
Waltterin koulu, Teemu Mustonen p. 044 444 2698
Nuorisopalvelut, Kati Rytilahti p. 040 5800 412
Pari- ja perheterapeutti, Anja Venäläinen p. 044 743 6378