Lasten LukuVarkaus 2019 finaalikirjat ja lapsiraati julkistettu

Lasten LukuVarkaus 2019 finaalikirjat ja lapsiraati julkistettu

Viimeksi muokattu: 
28.2.2019 08.53
Vuoden 2019 lasten LukuVarkaus lastenkirjallisuuspalkinnon finaalikirjojat ja lapsiraati on julkistettu.

Lastenkirjallisuuspalkinnon finaalikirjojen ja palkinnosta päättävän lapsiraadin julkistamistilaisuus pidetiin ke 27.2.2019 klo 13.00 Varkauden kaupunginkirjastolla. Paikalla tilaisuudessa olivat palkinnon perustajatahojen edustajat sekä finaalikirjat valinneen esiraadin edustajia.

Valtakunnallisen Lasten LukuVarkaus kirjallisuuspalkinnon perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj sekä Varkauden kaupunki. Palkinto jaetaan vuosittain Suomessa ja suomenkielellä julkaistulle lastenromaanille. Palkinto on suuruudeltaan 3.500 €.

Lasten LukuVarkaus kirjallisuuspalkinnon esiraati kävi läpi vuonna 2018 julkaistun lastenkirjallisuuden. Raati luki kaikki Suomessa suomenkielellä vuonna 2018 ilmestyneet lastenromaanit, jotka kuuluivat palkinnon kategoriaan, niitä oli noin 60 kpl. Suomalaisen lastenkirjallisuuden tasoa kuvaa se, että tälläkin kertaa todella monia hyviä ehdokkaita jouduttiin jättämään pois.

Kirjojen yleisilme oli se, että kirjailijat tarttuivat ajankohtaisiin aiheisiin lasten elämässä kuten uusioperheiden arkeen ja ystävyyteen. Vuonna 2018 korostuivat myös historialliset ja ekologiset teemat.

 

Vuonna 2019 Lasten LukuVarkaus -palkinnosta kisaavat seuraavat 6 ehdokasta:

Bagge, Tapani, kuvitus Carlos da Cruz: Aavehevosen arvoitus (Karisto)

Brunila, Marjut: Immu ja Torninvartijat (Myllylahti)

Heikkilä, Mervi: Revonpuro (Karisto)

Keski-Mäenpää Alina ja Kati: Varastettu vaivaisakka (Suomen Lähetysseura)

Kujanpää, Mari: 102 askelta mummilaan (Otava)

Noronen, Paula, kuvitus Terese Bast: Supermarsu ja roskaavat ryökäleet (Tammi)

 

3.500 euron palkinnosta päättää Varkauden alakouluja edustava lapsiraati:
Könönpellon koulu: Lumi Saari 3B, Neea Kolari 4 B, Riina Rämö 5 B
Repokankaan koulu: Anette Kokki 3.lk, Aada Hyppönen 3.lk, Lotta Juvonen 5.lk


Finaalikirjat valinneeseen esiraatiin kuuluivat:
Maija-Helena Soininen (Stora Enso Oyj), Katriina Leväinen ja Leena Ruotsalainen (Varkauden kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosasto), Anu Ruotsalainen ja Minna Heikkinen (Suomalainen Kirjakauppa Oy, Varkaus), Heli Sutinen (Vekara-Varkaus festivaaliviikko) ja filosofian lisensiaatti Petri Pietiläinen.

 

LukuVarkaus palkinnon voittajakirja julkistetaan ja kirjailija palkitaan keskiviikkona 12.6.2019 Vekara-Varkaus festivaaliviikolla.

Lisätietoja: Heli Sutinen puh. 040 5750536, heli.sutinen@navitas.fi.

 

Kuvassa:
vasemmalta Riina Rämö 5 B ja Neea Kolari 4 B (pj) Könönpellon koulu, Anette Kokki 3.lk, Aada Hyppönen 3.lk ja Lotta Juvonen 5 lk Repokankaan koulu sekä Lumi Saari 3B Könönpellon koulu.