Vanha Varkaus Kehittämisfoorumi

Last modified: 
15.3.2019 09.43

Vanha Varkaus Kehittämisfoorumi

Tule mukaan kaikille avoimeen tilaisuuteen keskustelemaan, pohtimaan, toivomaan ja kertomaan mielipiteesi Vanhan Varkauden tulevaisuudesta keskiviikkona 20.3.2019 klo 18.00 alkaen Vanhalle postitalolle (Wahlinkatu 8).

Tule mukaan kaikille avoimeen tilaisuuteen keskustelemaan, pohtimaan, toivomaan ja kertomaan mielipiteesi Vanhan Varkauden tulevaisuudesta keskiviikkona 20.3.2019 klo 18.00 alkaen Vanhalle postitalolle (Wahlinkatu 8). Keskusteluihin johdattelee Vanha Varkaus kehittämistyöryhmä. Kahvia ja pullaa!
Lue lisää kehittämistoiminnasta: https://www.varkaus.fi/vanha-varkaus

Vanha Varkaus-alue on Varkauden historian ydinalueita, kaupungin historia elää Vanhan Varkauden kaduilla, rakennuksissa, tehtaissa ja puistoissa. Kehittyäkseen alue tarvitsee nyt aktiivisia toimenpiteitä. Vanha Varkaus-alueen kehittämisen keskiössä on toki rakennusten säilyminen, mutta myös se, kuinka aluella voidaan asua, yrittää ja toimia. Mitä toimintaa ja toimenpiteitä tarvitsemme, jotta Vanha Varkaus-alue voi tuottaa meille hyvinvointia, palveluita, työpaikkoja ja kuinka se voi välittää kaupunkilaisille merkityksellistä tietoa kulttuuriperinnöstä ja antaa meille luvan tulla ja viipyä meille merkityksellisistä paikoista?

Vanha Varkaus-alueen kehittämissuunnitelmaa toteutetaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa kumppanuuspöytämenetelmällä vuoden 2019 aikana. Kumppanuuspöytä voi olla sovitun teeman mukainen löyhä kehittämisrakenne. Tämän kaltaisessa pöydässä eri toimijat pohtivat yhteistuumin tietyn palvelun tai laajemmin ihmisten elinympäristön kehittämistarpeita ja etsivät näihin yhdessä ratkaisuja. Kumppanuuspöytä voi olla myös demokraattista järjestelmää täydentävä osallisuusmalli. Se parantaa asukkaiden mahdollisuuksia vaikuttaa ja tuo virallisten elinten rinnalle osallistumisen ja vaikuttamisen välineen.