Hyvinvointi-ilta Waltterin koululla 9.5.2019

Last modified: 
2.5.2019 15.22

Hyvinvointi-ilta Waltterin koululla 9.5.2019

Tammikuussa järjestetyn huume- ja päihdeillan jälkeen oli paljon toiveita uudesta tilaisuudesta. Miltä tilanne näyttää nyt? Mitä uutta huoltajien olisi hyvä tietää? Mitä voimme tehdä?

Vahvistamalla hyvinvointia poistetaan pitkällä aikavälillä pahoinvointia. Harrasteet ja muu vapaa-ajan toiminta, sekä tasaisen elämän rytmit ovat ennaltaehkäisevää toimintaa.

Nuoruuteen kuuluu valintoja. Valintoja ei ole ilman vaihtoehtoja. Tiedätkö, mihin lapset ja nuoret voivat aikaansa käyttää Varkaudessa? Entä miten toimintaan voi saada tukea? Nämä valinnat kantavat pitkälle aikuisuuteen ja yhdessä me voimme olla rakentamassa lapsille ja nuorille hyvää tulevaisuutta. Koko kylä kasvattaa.

Tänä vuonna Varkaudessa ja lähialueilla ihmisiä on mietityttänyt päihteiden, varsinkin nuuskan ja huumeiden käytön lisääntyminen. Paras tapa puuttua asiaan on asennekasvatus. Tätä työtä on haluttu kaupungissa lähteä tekemään moniammatillisesti yhdessä kaikkien nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa. Mielikuvat ohjaavat nuorten tekemisiä paljon ja niihin pitäisi pystyä vaikuttamaan kaikkialla.

9.5. klo 18–20 järjestetään avoin vanhempainilta Waltterin koululla Urheilukatu 21, 78210 Varkaus. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki huoltajat, sekä lasten ja nuorten parissa työskentelevät vaihtamaan ajatuksia mm. näistä asioista sekä tutustumaan toisiinsa vaikkapa kahvikupposen äärellä.  

Toimintaansa ja tukimuotoja esittelevät esimerkiksi poliisi, Vekara-Varkaus, Warkis, Varkauden nuorisopalokunta, MLL, Varkauden seurakunta, Zempparitoiminta, sekä laaja kattaus kaupungin omia toimijoita liikunta- ja vapaa-aikatoimesta lähtien.

Huume- ja päihdeillan 22.1.2019 materiaalia

Lisätietoa:
Riitta Mentula-Hyvärinen, puh. 040 580 2510, riitta.mentula-hyvarinen@varkaus.fi
Teemu Mustonen, puh. 044 444 2698, teemu.mustonen@varkaus.fi