Veeti Tuutin scootti ja paahteisen betonipinnan sietämätön sileys

Last modified: 
28.6.2019 13.05

Veeti Tuutin scootti ja paahteisen betonipinnan sietämätön sileys

Scoottauksen kaksinkertainen suomenmestari Veeti Tuutti piti varkautelaisille lapsille ja nuorille scoottikoulua Tehtaan parkissa.

Veeti Tuutti, 18-vuotias vantaalainen scoottaajalupaus, kiitää vauhdilla Tehtaan parkin betonipintaa potkulaudallaan, siis scootilla, lukuisten silmäparien seuratessa. Seuraavassa hetkessä nuori mies ponnistaa rampin reunalta ilmaan,  pyörähtää ilmassa voltin laskeutuen varmasti takaisin betonille.
Miten sä teit ton–kysymysten määrä on loputon ja Veeti kertoo nuorille opastettaville, kuinka homma hoidetaan.

Veeti Tuutti esiintyi Varkauden Tehtaan parkin avajaistapahtumassa 15.6. ja nyt hän on palannut pitämään scoottikoulua lapsille ja nuorille viikon ajaksi. Scoottikoulu alkoi 24.6. ja päätty tänään, 28.6. Viikon ajan Veeti on opastanut 12 osallistujan ryhmää scoottauksen saloihin ja viikko huipentuu leikkimieliseen kilpailuun, jossa pääpalkintona on Veetin scootin ohjaustanko. Vaikka palkinnon tunnearvo onkin varmasti sen voittajalle suuri, on sillä myös rahallista arvoa. Veeti kertoo, että hänellä tällä hetkellä käytössään oleva scootti maksaa n. 600€ ja on valmistettu titaniumista ja alumiinista. Scoottien tulee olla kestäviä, koska iskuja tulee ja hypyt ovat korkeita. Halvemmallakin tosin pääsee harrastukseen mukaan. Veetin mukaan uuden, temppuiluun sopivan scootin saa parilla sadalla eurolla. Kypärä on luonnollisesti aivan ehdoton turvavaruste.
 

Veeti Tuutti scoottilaudalla.
Veeti Tuutti vauhdissa.


Veeti aloitti scoottauksen jo 8-vuotiaana, joten kokemusta ja kolhuja on ennättänyt kertyä kunnioitettavasti. Tekemällä ja muiden juttuja seuraamalla oppii. Inspiraatiota omien temppujen kehittelyyn saa esimerkiksi Instagramista, Veeti kertoo. Omaksi nuoruuden esikuvakseen hän kertoo australialaisen ammatilaisscoottajan Ryan Williamsin. Paikalla olevien lasten ja nuorten katseista voi päätellä, että Veeti tullaan varmasti mainitsemaan joidenkin vuosien päästä, kun heiltä kysytään alkutaipaleidensa esikuvien nimiä.

Tehtaan parkki sijaitsee Tehtaan koulun piha-alueella. Paikka on avoin kaikille skeittareille, scoottaajille ja muille lajeista kiinnostuneille ikään katsomatta ja täysin veloituksetta. Jos haluat kokeilla onko scoottaus sinun juttusi, niin Warkaus365 Lainaamo tarjoaa scootteja lainaan.