Ilmastotekojen vuosikalenteri

Last modified: 
15.7.2019 14.38

Ilmastotekojen vuosikalenteri

Varkauden kaupunki tuo yhteistyössä KierRe –hankkeen kanssa käytännön vinkkejä arkeen, kuinka vaikuttaa omilla teoilla ja valinnoilla ilmastoon positiivisesti. Vinkit julkaistaan Varkauden kaupungin sosiaalisen median kanavissa kerran kuussa elokuusta lähtien seuraavan vuoden ajan.

KierRe –hankkeen tavoitteena on kuntien resurssiviisautta ja vähähiilisyyttä tukevien ratkaisujen kehittäminen. Hankkeen päätoteuttajana toimii Navitas Kehitys Oy ja osatoteuttajina ovat Kuopion ja Iisalmen kaupungit, Siilinjärven ja Joroisten kunnat sekä ProAgria Pohjois-Savo ry.

Ilmastotekojen vuosikalenterin tarkoitus on herättää ajatuksia siitä, kuinka yksinkertaisia arjen ratkaisuja ympäristölle ystävälliset teot voivatkaan olla. Yksittäisten ihmisten osalta suurimmat ilmastovaikutukset syntyvät asumisesta, liikkumisesta ja ruuasta ja näiden teemojen ympärille kalenteri rakentuu. Vinkit julkaistaan Varkauden kaupungin sosiaalista mediaa hyödyntäen kuukausittain vaihtuvilla teemoilla.
”Haluamme todistaa, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa. Pyrimme myös tuomaan esille konkreettisia hyötyjä, mitä teemakuukauden aiheella voi omassa arjessaan saavuttaa ja minkälaisia vaikutuksia teolla voi olla suuremmassa mittakaavassa.” kertoo KierRe –hankkeen projektivastaava Elina Huerta, joka on suunnitellut teemakuukausien sisältöjä. Vinkkien visuaalisesta toteutuksesta vastaa Varkauden kaupungin markkinointi- ja viestintätiimi.

Ensimmäinen vinkki julkaistaan elokuussa viikolla 33. Varkauden kaupungin sosiaalista mediaa voit seurata osoitteissa facebook.com/varkaudenkaupunki, instagram.com/cityofvarkaus ja twitter.com/cityofvarkaus.

 

Lisätietoja:
Elina Huerta, projektivastaava KierRe –hanke, p. 040 503 8935
Sami Saarenheimo, markkinointi- ja viestintäsuunnittelija, Varkauden kaupunki, p. 044 444 2417