Kesäyrittäjät 2019: Kukkakievarin musiikkikahvila

Last modified: 
18.7.2019 08.14

Kesäyrittäjät 2019: Kukkakievarin musiikkikahvila

Toukokuussa toimintansa aloittanut Kukkakievarin musiikkikahvila on saanut paljon huomiota ja kiitosta. Kahvilassa yrittäjinä toimivat Nissilän siskokset ovat antaneet paikalle uuden elämän, edellisen yrittäjän jäätyä eläkkeelle.

Kukkakievari on monelle tuttu kesäkohde jo vuosien ajan. Edellisen yrittäjän jäätyä eläkkeelle paikka meinasi jäädä tyhjilleen, mutta lähistöllä asuvat siskoset saivat isänsä kannustamana idean alkaa pyörittämään kesäkahvilaa tiloissa. Pihapiirissä olevassa aitassa on taidenäyttely ja kanejakin on saatu erityisesti lapsivieraita ihastuttamaan. Kahvilan ulko-ovi on kutsuvasti auki ja sisältä kantautuva musiikki houkuttelee astumaan sisään.

Siskoksia yhdistää perhesiteen lisäksi rakkaus musiikkiin ja kahvilassa saakin nauttia elävästä musiikista päivittäin. Tupa on sisustettu persoonallisesti - melkein kuin tulisi mummon mökille. Menossa on viulun ja pianon säestämä kahvihetki. Tarjolla on hyvä valikoima suolaisia ja makeita syötäviä. Vanhin siskoista, Eerika Nissilä 17, kertoo kaiken olevan itsetehtyjä. Eliina Nissilä 16, on porukan leipuri ja toinen paikan yrittäjistä. Nuorin siskoista, Meeri 14, ei vielä ikänsä puolesta voi toimia yrittäjänä, mutta Eerika on ottanut hänet työntekijäkseen. Menossa on siskosten ensimmäinen kesä kahvilayrittäjinä ja haasteista huolimatta kokemus on ollut Eerikan mukaan upea. ”Yrittäjyys on todella mielenkiintoista ja mukavinta on se, että saa olla oman itsensä pomo ja toteuttaa vapaasti itseään. Kaikki hulluimmatkin ideat on helppo toteuttaa, kun ei tarvitse kysellä lupia. Asiakkaat ovat antaneet mukavaa palautetta ja hyviä kehitysehdotuksia tulevaa varten.” –kertoo Eerika.

Eerika tarjoilee itsetehtyjä herkkuja.
Eerika tarjoilee itsetehtyjä herkkuja.

Aivan mutkattomasti ei yrittäjyys ole mennyt. Yrityksen virallisten asioiden hoito on välillä hankalaa, koska kahvilan yrittäjät ovat vielä alaikäisiä. Vaikka käytännön asiat hoituisivatkin, niin siitä huolimatta vanhempien lupa tarvitaan esimerkiksi pankissa asiointiin, vaikka he eivät ole mukana yrityksen toiminnassa.

Yritystoiminnan aloittaminen vaatii luonnollisesti rahaa ja nämä nuoret yrittäjät ovat saaneet Varkauden kaupungin myöntämän kesäyrittäjyystuen, joka on suuruudeltaan 500€ / yrittäjä. Tuolla tuella toiminta on saatu käynnistettyä, eikä muuta ulkopuolista rahoitusta ole tarvittu. Muuta käytännön apua toimintaan on saatu myös Uusyrityskeskus Wäläkystä, joka on auttanut erityisesti yrityksen byrokratiaan liittyvien asioiden hoitamisessa.

Siskokset Eerika ja Meeri soittavat kahvilalla.
Musiikkia kahvittelun lomassa.


Jatkoa Kukkakievarin musiikkikahvilalle on luvassa, ainakin suunnitelmia tulevalle kesälle haudotaan jo kovasti. ”Ehkä uusia eläimiä pihalle nykyisten kanien kaveriksi, tai jopa joku uusi rakennus” –kaavailee nuori yrittäjä ajatuksiaan paikan kehittämisestä. Yrittäjyyttä Eerika kannustaa kokeilemaan ja unohtamaan epäonnistumisen pelon. ”Virheet ovat parhaita oppimisen hetkiä ja niiden avulla toimintaa voi kehittää parempaan, toimivampaan suuntaan. Rohkeasti vaan kokeilemaan, kuinka omat siivet kantaa.” –lähettää Eerika terveisensä yrittäjyyttä vaihtoehtona miettiville.

Kukkakievarin musiikkikahvila on avoinna vielä heinäkuun loppuun, joten vielä ennätät poiketa.