Kesäyrittäjät 2019: Polkupyörähuolto

Last modified: 
24.7.2019 08.48

Kesäyrittäjät 2019: Polkupyörähuolto

Toista vuotta kesäyrittäjinä toimivat kaverukset Aatu Fihlman ja Aleksi Thitz tekevät polkupyöriin perushuollot ja korjaukset nopeasti ja laadukkaasti.

Keväällä 2018 Aatu Fihlman ja Aleksi Thitz miettivät miten saada kesällä tienistejä, kun kesätyöpaikat jäivät saamatta. Käsistään kätevinä pojat olivat hetkeä aiemmin korjanneet Aatun veljen polkupyörän ja Aatun äiti Katja ehdotti, että pojathan voisivat alkaa huoltamaan muidenkin polkupyöriä korvausta vastaan.
Ensimmäinen kesä yrittäjinä yllätti pojat positiivisesti ja jatkoa toiminnalle seurasi tänä keväänä.

Nuoret yrittäjät kuulivat Varkauden kaupungin kesäyrittäjille jaettavasta avustuksesta Uusyrityskeskus Wäläkyn Pia Puotilalta ja laittoivat hakemuksen vetämään. Myönnetyllä apurahalla pojat ovat saaneet hankittua huoltotarvikkeita, kuten pesuvälineitä ja aineita sekä polkupyörien varaosia. Kovin suuria hankintoja ei ole tarvinnut tehdä, sillä pojilla on käytössään huoltopalvelua varten Aatun kotitalon autotalli kaikkine työkaluineen, joita on jo ennättänyt kertyä vapaa-ajan mopojen rakentelua varten.

Aatu ja Aleksi huoltavat pyörää.
Aatu Fihlman ja Aleksi Thitz huoltavat polkupyöriä kesäyrityksessään.

”Paljon on tullut positiivista palautetta nopeasta palvelusta ja huolellisesti hoidetusta työstä.” –Aatu ja Aleksi kertovat.

Palveluvalikoimiin kuuluvat perushuollot, kuten pesu, mutterien kiristys ja ketjujen rasvaus, mutta myös renkaiden vaihto ja jarrujen korjaus onnistuu tarvittaessa.
Toimiminen yrittäjänä on poikien mukaan mielekästä, koska voi itse vaikuttaa asioihin. Työajat ja työmäärän voi määritellä itse. Aatun äiti on auttanut kirjanpidossa, mutta muuten nuoret yrittäjät ovat pärjänneet omatoimisesti.

Pojat aloittavat opiskelun ammattikoulussa  Varkaudessa tulevana syksynä ja jatko yrittäjänä ensi kesän osalta on vielä auki. Kumpikaan kaveruksista ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta toimia yrittäjänä myös myöhemmässä vaiheessa elämää, kun koulut on käyty. Oman yrityksen pyörittäminen on ollut hyvä kokemus ja nuoret yrittäjät suosittelevat kesäyrittäjyyttä vaihtoehtona kesätöihin menemiselle.

Polkupyörähuolto on toiminnassa vielä heinäkuun loppuun, joten jos kulkuvälineesi kaipaa pientä fiksausta niin toimi nopeasti.
Polkupyörähuollon pojat tavoitat Facebookista, osoitteesta https://www.facebook.com/kesayrittajatvarkaus/