Varkauden Nuorten talon avajaisia vietettiin vauhdikkaasti

Last modified: 
23.9.2019 11.20

Varkauden Nuorten talon avajaisia vietettiin vauhdikkaasti

Vastavalmistuneessa nuorisotilassa riitti avajaispäivänä runsaasti kiinnostuneita nuoria.

Nuorten talo, joka avasi ovensa virallisesti 20.9., on tila, jonka katon alta löytyvät nuorisotilojen lisäksi Ohjaamon, Rampin sekä Soisalo-Opiston palvelut.
Ohjaamo on paikka, josta alle 30-vuotias saa apua ja ohjausta työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Ramppi on NONSTOP-hankkeen näkyvä osa, asiakaskuntanaan 16-29 -vuotiaat nuoret. Ramppi auttaa niin ikään työ- ja opiskeluasioiden kanssa, sekä tarjoaa viriketoimintaa syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ja auttaa elämänhallinnan haasteissa.

Nuorten talon ovet aukesivat klo 14.00 ja halukkailla oli mahdollisuus tutustua erilaisiin Soisalo-opiston tiloissa järjestettyihin työpajoihin ja esittelyihin. Klo 18.00 alkoi lyhyt virallinen osuus, jonka päätteeksi sivistyslautakunnan puheenjohtajan Pia Hedman leikkasi nauhan ja avasi Nuorten talon virallisesti.

Jukka Tuohino, Kati Rytilahti ja Pia Hedman nuorten talon avajaisissa.
Jukka Tuohino, Kati Rytilahti ja Pia Hedman avasivat Nuorten talon käyttöön.

”Hienointa tässä on laaja-alainen yhteistyö monenlaisten ammattilaisten kesken. Soisalo-opiston mukanaan tuoma laaja ikäjakauma, vapaa-ajan viettäminen ja apu ja tukitoimet, kaikki kolme näkökulmaa saman katon alla.  Asian eteen ei ole tarvinnut vääntää, vaan kaikki on sujunut helposti ja päättäjät ovat ymmärtäneet, että nuorissa on tulevaisuus.” Kati Rytilahti, nuorisopalvelujen lähiesimies, ynnäilee yhteen asioita avajaispuheessaan.

Erityisnuorisotyöntekijä Petteri Vaalimaa kuvailee avajaispäivän menneen mainiosti. ”Porukkaa on käynyt hyvin päivän mittaan ja kunhan ilta tulee, niin tunnelma vaan paranee. Nuoria on käynyt tutustumassa tiloihin ja hyvin ovat ottaneet tilat haltuun”

Ilta jatkui virallisen osuuden jälkeen lämpimissä musiikin täyteisissä tunnelmissa Pieta Martikaisen ja Justiina Paasosen musiikkiesityksellä, jonka jälkeen V-orkesteri otti esiintymislavan haltuunsa.

Nuorisotilojen ovet sulkeutuivat klo 22.00 ja aukeavat seuraavan kerran tiistaina 24.9. klo 15.00. Nuorisotilat ovat auki 13-17-vuotiaille nuorille tiistaisin ja keskiviikkoisin 15-20 sekä perjantaisin 15-21.

Lisätietoja Nuorten talon toiminnasta:
Kati Rytilahti, nuorisopalvelujen lähiesimies, p. 040 580 0412