Kaikki ovat tervetulleita Perheentalolle

Last modified: 
26.9.2019 15.16

Kaikki ovat tervetulleita Perheentalolle

Kauppakadulle avattiin 25.9. Varkauden Perheentalo. Perheentalo on paikka, jonne voi päivän aikana tulla hetkeksi hengähtämään ja jossa on myös yhteistyötahojen kanssa mietittyä ohjelmallista toimintaa.

Varkaudessa otettiin jälleen tärkeä askel osallisuuden edistämisessä, kun Lapsen Kengissä ry:n toiminnan alla oleva Perheentalo avasi ovensa. Perheentaloja löytyy ympäri Suomen, Savo-Karjalan alueelta jo kaikkiaan viisi, joista vanhin on ollut toiminnassa Iisalmessa jo 20 vuotta. Varkauden Perheentalon toiminta rahoitetaan osin Veikkauksen varoista ja osin Varkauden kaupungin tuella.

– ”Toimintamme punainen lanka on osallisuus ja yhdenvertaisuus. Haluamme tarjota paikan, jonne on helppo tulla ja jonne kaikki ovat tervetulleita. Meille voi tulla kylään kauempaakin.” Kiteyttää koordinaattori-ohjaaja Johanna Rastas Perheentalon perusideaa.

Avajaisvieraita.
Vieraita avajaiskahvilla Perheentalolla.

Perheentalon arjen toiminnasta vastaa Johannat Purhonen ja Rastas, mutta sisältöjä tuotetaan suuremmalla joukolla yhteistyössä yhdistysten ja vertaisryhmien kanssa.

– ”Toimintamme perustuu paljolti vapaaehtoistyöhön. Yhdistykset järjestävät teemallista ohjelmaa ja samalla esittelevät toimintaansa. Meille voi myös periaatteessa kuka vain ilmoittautua vapaaehtoistyöhön. Taustat tottakai tarkistetaan, mutta lähtökohta on se, että apuaan ja osaamistaan saa tarjota.”

Rastas antaa myös isot kiitokset kaikille jo yhteistyössä mukana oleville tahoille.
– ” Yhteistyö verkoston kanssa on ollut äärettömän helppoa. Kun julkistimme tiedon tästä tulevasta Perheentalosta, niin saimme jatkuvasti yhteydenottoja, joissa tarjottiin apua sekä yhteistyötä.”

Jättämässä jälkeä.
Jälkeä jättämässä.

Vasta avatun Perheentalon eteisen pöytä on täynnä esitteitä ja tulevaa ohjelmistoa on esillä runsaasti. Yhtenä isompana projektina Rastas kertoo olevan marraskuussa alkavan Perheraadin. Ajatuksena on kerätä ajatuksia ja ideoita palvelujen kehittämistä varten ja tuoda erityisesti lasten näkökulma ja ääni esille.

Varkauden Perheentalo on saanut rahoituksen vuoteen 2022 asti ja toiminnalle on varmasti tarvetta. Rastas heittääkin toiveen paikallispäättäjille, että nämä näkisivät Perheentalojen, muiden samankaltaisten palveluiden tarpeellisuuden jatkossakin.

Voit tutustua tarkemmin Perheentalon toimintaan osoitteessa: https://ensijaturvakotienliitto.fi/lapsenkengissa/perheentalo/

Lisätietoja toiminnasta:
Johanna Rastas, koordinaattori-ohjaaja, p. 040 831 8592
Johanna Purhonen, ohjaaja, p. 040 830 3792