Työpajan lahjoitushuivit saivat lämpimän vastaanoton

Last modified: 
11.10.2019 15.41

Työpajan lahjoitushuivit saivat lämpimän vastaanoton

Varkauden kaupungin työpaja lahjoitti Käpyrinteen palvelukodin asukkaille yli 70kpl neulottuja ja virkattuja huiveja.

6.10. Oli valtakunnallinen Vanhustenpäivä ja tällä viikolla vietetään valtakunnallista Vanhustenviikkoa. Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien ja tämän vuoden teemana on vanhuuteen varautuminen.
Varkauden kaupungin Työpaja toi tervehdyksenä palveluasunto Käpyrinteen asukkaille virkattuja ja neulottuja hartia- ja kaulahuiveja. Huivit on tehty Työpajalla työskentelevien pitkäaikaistyöttömien toimesta. Langat neuleisiin on suurimmalta osin lahjoituksina kerättyjä ja osa on Työpajan omasta varastosta.

Lea Markkanen ja Kirsi Ryynänen-Markkanen tuomassa huiveja Käpyrinteen asukkaille.
Lea Markkanen (vas.) ja Kirsi Ryynänen-Markkanen (oik.) tuomassa huiveja Käpyrinteen asukkaille.

– Saimme idean tähän tempaukseen jo viime vuonna, mutta aikataulu ei riittänyt silloin toteutukseen, joten päätimme tänä vuonna tempaista kunnolla ja teimme yli 70 huivia Työpajan miesten ja naisten toimesta. Haluamme tällä toiminnalla myös näyttää, että Työpaja on paikka ja aktiivinen toimija, jossa voidaan tehdä konkreettista hyvää myös muille. Työpajan vastaava ohjaaja Kirsi Ryynänen-Markkanen kertoo.

Varkauden Työpaja on tehnyt vastaavanlaista toimintaa jo aiemminkin, esimerkiksi virkkaamalla KYS:n vastasyntyneiden osastolle myssyjä, töppösiä ja tumppuja. Työpajalla tehdään myös yhteistyötä muiden tahojen, mm. yritysten kanssa ja kolmannen sektorin kanssa.

Huivien sovittelua Käpyrinteellä.
 

Käpyrinteen asukkaat olivat silminnähden ilahtuneita huiveista ja itselle sopivia värejä ja kuvioita tuumailtiin tarkkaan ennen käyttöönottoa.

Valtakunnallisesta vanhustenpäivästä ja –viikosta, voit lukea enemmän Vanhustyön keskusliiton sivuilta.
Varkauden kaupungin Työpajan toiminnasta saat lisätietoja Työpajan vastaavalta ohjaajalta, Kirsi Ryynänen-Markkanen, puh. 044 444 2382.