Varkautelaisten lapsiperheiden hyvinvointi 2019

Viimeksi muokattu: 
18.11.2019 12.35

Varkautelaisten lapsiperheiden hyvinvointi 2019

Jälleen on aika kerätä palautetta teiltä arvoisat kuntalaiset – millainen on lapsiperheiden hyvinvoinnin tila vuonna 2019. Kysely on avoinna 24.11.2019 saakka.

Varkauden kaupunki ja SOS-Lapsikylä ovat yhteistyössä kehittäneet kaupungin palvelujärjestelmää vuodesta 2015 alkaen. Palvelujärjestelmää on kehitetty siten, että perheet saisivat avun mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja oikea-aikaisesti. Käyttöön on otettu mm. Omatyöntekijä-toimintamalli sekä erilaisia sähköisiä yhteydenottokanavia kuten Apua Nappi. 

Tämän lisäksi muun muassa sosiaalityö jalkautuu entistä enemmän varhaiskasvatukseen, kouluun, neuvolaan ja suunterveydenhuoltoon. Tällä pyritään mahdollistamaan se, että perheet saisivat tukea elämäntilanteessaan niissä arjen ympäristöissä, joissa he normaalistikin elävät ja liikkuvat – ilman, että ohjausta ja neuvontaa tarvitsee erikseen lähteä hakemaan.

Näiden yhteisten kehittämisvuosien aikana kaupungissa on myös käyttöönotettu useita hyvinvoinnin vahvistamista tukevia tekoja; mm. kulttuuripuolella Vekara-Varkaus toiminta on kesän lisäksi laajennettu myös muihin koulujen loma-aikoihin, järjestöjen ylläpitämä Perheentalo sekä kaupungin omat Nuorten Talo ja Ohjaamo ovat myös avanneet ovensa kaupunkilaisille.

Vähävaraisten lapsiperheiden lasten on mahdollista saada harrastuksiinsa ja toisen asteen opintoihinsa tukea lahjoitusvaroista, samoin Lainaamo365 mahdollistaa harrastamisen ilman kalliita välinehankintoja.

Yksi osa kehittämistyötä on arvioida kaupungin lapsiperheiden hyvinvoinnin kehitystä ja tämä arviointi suoritetaan nyt neljännen kerran. Tänä vuonna kyselyä hyödynnetään myös päivitettävänä olevan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman painopistealueiden ja tavoitteiden määrittelemisessä.
Aikaa vastaamiseen on kolme viikkoa, 4.11.-24.11.2019
.

Käythän siis vastaamassa nimettömänä lyhyeen kyselyyn tästä linkistä ja olet mukana kehittämässä Varkaudesta entistä lapsiystävällisempää kaupunkia!