Vanhemman Neuvo-vertaistukiryhmä auttaa vanhempia huomioimaan lapsen tarpeet ja tukee eron jälkeistä vanhemmuutta

Last modified: 
4.3.2020 16.56

Vanhemman Neuvo-vertaistukiryhmä auttaa vanhempia huomioimaan lapsen tarpeet ja tukee eron jälkeistä vanhemmuutta

Tuntuuko vanhemmuuden jakaminen entisen puolison kanssa haasteelliselta? SOS-Lapsikylä ja Varkauden kaupunki järjestävät eronneille ja eropäätöksen tehneille vanhemmille Vanhemman Neuvo-vertaistukiryhmän. Ilmoittaudu mukaan ryhmään 16.3. mennessä.

Lapsi ei eroa vanhemmistaan, vaikka puolisot eroavat toisistaan. Vanhemman Neuvo-vertaisryhmän tavoitteena on auttaa vanhempia huomioimaan lapsen tarpeet sekä tukea eron jälkeistä yhteistyövanhemmuutta.

Erokriisissä vanhemmat eivät useinkaan ajattele, että vanhemmuus jatkuu läpi koko elämän. Eropäätöksen tehtyään vanhempien on löydettävä uusia toimivia käytäntöjä, jotka turvaavat lapsen kasvun ja kehityksen sekä molempien vanhempien vanhemmuuden säilymisen lapsen elämässä. Lapsen tarpeiden asettaminen etusijalle helpottaa lapsen selviytymistä erosta ja lisää aikuisen ymmärrystä vanhempien keskinäisen suhteen merkityksestä.

Vanhemman Neuvo-ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä. Ryhmässä käsiteltävät teemat liittyvät eron tuomiin muutoksiin lapsen ja vanhemman elämässä sekä lapsen selviytymiseen.

Ryhmä on maksuton ja kokoontuu 8 kertaa. Ryhmän on tarkoitus alkaa huhtikuussa. Samaan ryhmään voi osallistua lapsen vanhemmista vain toinen. Ryhmä tulee kokoontumaan ilta-aikaan Varkauden perheentalolla, osoite Kauppakatu 32. Kokoontumiskerrat tarkentuvat myöhemmin. Ryhmään mahtuu 6-8 vanhempaa, sekä miehiä että naisia toivotaan mukaan.

Ryhmänohjaajat tapaavat ryhmään haluavat henkilökohtaisesti ennen ryhmän alkua. Alkutapaamisessa on mahdollisuus kuulla ja kysyä ryhmän toiminnasta tarkemmin sekä kertoa omasta elämäntilanteesta.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

ILMOITTAUTUMINEN (16.3.2020 mennessä) JA LISÄTIETOJA:
perhekumppani Niina Hämäläinen, puh 044 7614 145
perhetyöntekijä Jaana Nissinen, puh. 044 444 2412

logoja_vanhemman_neuvo_vertaistukiryhmä.jpg