Ohjeita koronavirustartuntojen leviämisen rajoittamiseksi on noudatettava

Last modified: 
26.3.2020 18.06

Ohjeita koronavirustartuntojen leviämisen rajoittamiseksi on noudatettava

Varkauden ja Joroisten yhteistoiminta-alueella on kolme varmistettua koronavirustartuntaa. Tartuntavaara on siis todellinen tälläkin alueella. Tehokkain tapa ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä on pysyä kotona, huolehtia käsien pesusta ja noudattaa kaikkia viranomaismääräyksiä.

Tilanne on kuitenkin rauhallinen ja varautumistoimenpiteisiin on ryhdytty tartuntojen leviämisen estämiseksi. Suurimmat toimenpiteet liittyvät sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden hoidon turvaamiseen. Tämän vuoksi kuntoutusosasto on päädytty tyhjentämään 25.3.2020 alkaen ja muuttamaan sen toiminta hengitystieinfektio-oireisten osastoksi. Henkilökuntaa on perehdytetty työskentelemään tartunnan saaneiden potilaiden kanssa.

Poikkeusoloissa joudumme turvaamaan kriittisiä toimintoja siirtämällä henkilöstöä niihin tehtäviin ja toimipisteisiin, joiden ylläpitäminen on välttämätöntä. Tämän vuoksi myös psykiatrian osasto sulkeutuu toistaiseksi perjantaina 27.3.2020. Henkilökuntaa siirretään tarvittaviin tehtäviin muissa terveydenhuollon yksiköissä sekä psykiatrian akuuttityöryhmään, joka osaston sulun aikana toimii laajennetusti ja antaa tukea potilaille kotiin.

Psykiatrian akuuttityöryhmä toimii maanantaista perjantaihin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 10-18. Yhteyden akuuttityöryhmään saa sen työskentelyaikoina puhelinnumeroon 044-444 2500. Yöaikaista psykiatrista puhelinpäivystystä ei ole, kiireellisissä asioissa yhteydenotto terveysaseman päivystykseen, puhelin 017- 579 5000. Potilaille annetaan tukea kotiin kotikäynnein ja puhelinsoitoin tarvittaessa useita kertoja päivässä. Tällä varmistetaan potilaan hoidon tiivis seuranta.

Mikäli psykiatristen potilaiden hoito sitä edellyttää, on osaston toiminta mahdollista käynnistää myös virusepidemian aikana uudelleen. Ensisijaista on kuitenkin turvata henkilökunnan riittävyys poikkeuksellisessa tilanteessa kriittisissä työtehtävissä.

Olemme koonneet varkaus.fi/korona sivustollemme tietoa kaupungin palveluista sekä palveluista, joiden avulla voi saada apua arkeen.  Apua arkeen löydät tästä linkistä.