Kys tiedottaa alueensa synnyttäjille

Last modified: 
7.4.2020 12.46

Kys tiedottaa alueensa synnyttäjille

KYS rajoittaa puolison/tukihenkilön läsnäoloa synnytyssairaalassa

KYS on muiden synnytyssairaaloiden mukaisesti päättänyt 6.4. rajoittaa puolison/tukihenkilön läsnäoloa synnytyssairaalassa. Nämä rajoitteet astuvat voimaan heti.

Synnyttäjän puoliso/tukihenkilö voi osallistua alatiesynnykseen, kun synnytys on käynnistynyt, ja voi olla läsnä synnytyksen ajan.

Synnytykseen osallistuvan puolison/tukihenkilön täytyy olla täysin terve. Puoliso/tukihenkilö, joka on oleskellut ulkomailla 14 vuorokautta ennen synnytystä tai altistunut varmennetulle COVID-19-infektiolle, ei voi osallistua synnytykseen.

Synnytystä edeltäviin käynteihin puoliso/tukihenkilö ei voi osallistua koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Puoliso/tukihenkilö ei voi siten olla läsnä naisten poliklinikan poliklinikkakäynneillä.

Puoliso/tukihenkilö ei voi olla mukana keisarileikkauksessa, mutta perheelle järjestetään aikaa naisten akuuttikeskuksen perheheräämössä välittömästi keisarileikkauksen jälkeen.

Synnytyksen jälkeen puoliso/tukihenkilö ei saa siirtyä synnyttäneen mukana vuodeosastolle. Muiden vierailijoiden käynnit on kielletty jo aikaisemmin.

Näillä toimilla pyrimme estämään koronavirustartuntojen leviämisen.