Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistäminen on tavoitteena Varkaudessa

Viimeksi muokattu: 
28.5.2020 13.48

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistäminen on tavoitteena Varkaudessa

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 11.5.2020 hyväksynyt Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman vuosille 2020-2023, johon on kirjattu tavoitteet ja painopistealueet suunnitelmavuosille.

Yhtenä keskeisimpänä tavoitteena on hakea UNICEFin myöntämää Lapsiystävällisen kunnan statusta.  – Lapsiystävällisen kunnan statuksen saamisen edellytyksenä on lasten ja nuorten oikeuksien edistäminen kaikessa päätöksenteossa ja hallinnossa sekä lasten ja nuorten mukaan ottaminen lapsiystävällisyyden kehittämiseen ja lapsia koskevien asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon, kertoo palvelualuepäällikkö Riitta Mentula. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille 2020-2023 on katsottavissa tästä linkistä.

Koronaepidemian aikana lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointi ja jaksaminen on ollut koetuksella. Kaupunki on ottanut käyttöön uusia yhteydenottoväyliä, jotta perheet pääsisivät entistä paremmin tuen ja palveluiden äärelle.

Arjen apu- puhelinpalvelun lisäksi on otettu käyttöön Arjen Apu-chat lapsiperheille. Chat on auki maanantaista perjantaihin klo 8-10. Chatissa ovat vastaamassa kaupungin lapsiperhepalveluiden toimijat. Uusien yhteydenottoväylien lisäksi käytössä on edelleen myös verkkosivuilta löytyvä Apua-nappi sekä lapsiperheiden neuvonta ja ohjaus maanantaista perjantaihin klo 8-16 puhelinnumerossa 044 444 2242.

Poikkeusolojen aikana myös Varkauden kaupungin yhteistyö Varkauden seurakunnan ja järjestöjen kanssa lapsiperheiden hyvinvoinnin varmistamiseksi on ollut tiivistä. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on ensiarvoisen tärkeää – kaikkia toimijoita tarvitaan lapsiperheiden hyvinvoinnin tukemiseen. Pelastakaa Lapset ry:n paikallisyhdistys on lahjoittanut jaettavaksi ruokalahjakortteja lapsiperheille, jotka ovat joutuneet koronan vuoksi taloudellisiin vaikeuksiin. Lahjakortteja jaetaan Arjen apu-puhelinpalvelun kautta niin kauan kuin niitä riittää.