Invapysäköintipaikat löytyvät nyt kätevästi mobiiliapplikaatiolla

Viimeksi muokattu: 
2.7.2020 12.49

Invapysäköintipaikat löytyvät nyt kätevästi mobiiliapplikaatiolla

Lainsäädäntö velvoittaa järjestämään esteettömät autopaikat eli arkikielessä invapysäköintipaikat julkisten rakennusten lähettyville palveluiden esteettömän saavutettavuuden varmistamiseksi. Esteettömistä autopaikoista ei löydy valtakunnallista ajantasaista rekisteriä. Autoliitto on edistänyt palvelujen yhdenvertaista saavutettavuutta tuomalla jo olemassa olevat paikat esiin mobiiliapplikaation avulla.

Autoliiton invapysäköintiprojektissa on tällä hetkellä mukana n. 30 kaupunkia/kuntaa. Varkauden kaupunki on myös mukana tässä projektissa. Kaikki invapysäköintipaikat on kartoitettu kaupungin puolesta ja paikkatiedot on toimitettu Autoliittoon. Autoliitto on syöttänyt paikat applikaatioon ja järjestänyt sen ladattavaksi. Kaupungilla on myös oikeus hallinnoida paikkoja eli applikaatioon on mahdollista syöttää uusia paikkoja sitä mukaa, kun niitä tulee.

Applikaatio löytyy nimellä Autoliitto,  ja on ladattavissa ilmaiseksi Android-laitteisiin Google Play – kaupasta ja iPhone(iOS)-laitteisiin App Storesta. Applikaation lataaminen ja käyttö ei edellytä Autoliiton jäsenyyttä.

Lisätietoa: