Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka vieraili Varkaudessa 14.8.2020

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka vieraili Varkaudessa 14.8.2020

Viimeksi muokattu: 
14.8.2020 16.41
Pohjois-Savon maakuntavaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki vastaanotti ministerin Pieksämäen asemalta, josta he saapuivat Varkauteen tapaamaan Pohjois-Savon liiton, Varkauden kaupungin ja Joroisten kunnan johtoa.

Tapaaminen alkoi lounaan merkeissä, josta vieraat saapuivat Joutenlahteen tutustumaan vetovoimakeskuksen alueeseen. Ennen vierailua työmaalla Varkauden kaupungin tekninen johtaja Arto Lehtonen ohjeisti vieraitamme muutamista turvallisuusasioista työmaa-alueella.

Ministeri Timo Harakka Varkaudessa 14.8.2020.

Yritysasiantuntija Tuula Kokkonen ja toimitusjohtaja Jouko Laitinen Navitas Yrityspalveluista kertoivat Joutenlahden vetovoimakeskuksen tilanteesta ja tavoitteista. Vaikka vetovoimakeskuksella on matkailullinen tavoite, sen tavoitteena on myös teknologiaosaamisen tekeminen tunnetuksi.  Teknologiateollisuus on merkittävässä asemassa työllistäjänä Pohjois-Savossa.

Ministeri Timo Harakka Varkaudessa, Tuula Kokkonen kertoo vetovoimakeskuksesta.
Kuvassa vas. Tuula Kokkonen, Jouko Laitinen, Pia Hedman, Timo Suhonen, Timo Harakka ja Kari Rajamäki

Tekninen johtaja Arto Lehtonen esitteli lyhyesti Jäppiläntien tilannetta, sillä tiesuunnitelman voimassaolo päättyy vuonna 2022. Tie on keskeneräinen, kapea ja vaarallinen, sillä siellä kulkee paljon raskasta liikennettä eikä kevyenliikenteen väylää ole.

Savo-Karjalan rata, lentoliikenne sekä ilmastokysymykset puhuttivat myös ja Varkaudesta vieraat lähtivät tutustumaan Joroisten lentoasemaan.

Ministeri Timo Harakka Varkaudessa 14.8.2020.