Kasvomaskien jakelu vähävaraisille alkaa torstaina 20.8.2020

Viimeksi muokattu: 
18.8.2020 17.23

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille alkaa torstaina 20.8.2020

THL on antanut suosituksen maskien käytöstä joukkoliikenteessä sekä niissä julkisissa tiloissa, joissa ei pysty noudattamaan riittäviä turvavälejä.

Suositukseen perustuen Varkaus ja Joroinen aloittavat kasvomaskien jakamisen vähävaraisille. Tuloja tai vähävaraisuutta ei maskeja jaettaessa kysytä. Korostamme kuitenkin, että ensisijaisesti maskit tulisi hankkia itse. Maskit ovat pestäviä kangasmaskeja ja niitä on yhdessä paketissa kolme kappaletta. Maskeja jaetaan kirjastoilta niin Varkaudessa kuin Joroisissa kirjastojen aukioloaikoina.

Jakelupisteet ovat:

  • Varkauden kaupungin pääkirjasto
  • Kangaslammin kirjasto/yhteispalvelupiste
  • Joroisten kirjasto/yhteispalvelupiste

On tärkeää edelleen jatkaa keväällä hyvin aloitettuja tehokkaita käytäntöjä koronan torjunnassa: muistetaan turvavälit, hyvä käsihygienia ja oikeanlainen yskiminen hihaan. Kipeänä ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin. Matkustamista on vältettävä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa (THL):

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 
  • Lisäksi suositellaan, että kasvomaskia käytetään, kun toisilleen tuntemattomat ihmiset kokoontuvat pidemmäksi aikaa sisätiloihin sekä rajatuissa ulkotiloissa, joihin kokoontuu suuri määrä ihmisiä eikä etäisyyksien pitäminen onnistu.