Tiesitkö, että Varkauden kaupungin ruokapalvelut käyttävät ruuanvalmistuksessa lähellä tuotettuja raaka-aineita?

Tiesitkö, että Varkauden kaupungin ruokapalvelut käyttävät ruuanvalmistuksessa lähellä tuotettuja raaka-aineita?

Viimeksi muokattu: 
5.10.2020 16.21
Lähellä tuotettuja raaka-aineita saavat nauttia meidän kaikki asiakasryhmät: koululaiset, varhaiskasvatuksen lapset, palveluasumisen yksiköissä olevat asiakkaat, sairaalan asiakkaat sekä kaikkien paikkojen henkilöstö.

Suonenjoelta tulevat kaikki juurekset, sipulit ja kaalit. Perunat tulevat Suonenjoelta ja Jäppilästä. Osa leivästä tulee Joroisista. Joitakin tuotteita tilaamme Savo-Karjalan Lihalta. Rapion Mylly toimittaa rieskan valmistukseen kaurahelmiä. Kesällä asiakkaat saavat Leppävirralla kasvatettuja mansikoita.

Kuopion alueen lähiruokaviikkoa vietetään 5.-9.10.2020

Tavoitteena on myös lyhentää lähiruoan matkaa pellolta kuluttajien ruokapöytiin, tuoda näkyvyyttä tuottajille ja kehittää yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Kuopion alueella toimii Savolaisuus on makuasia –hanke. Savolaisuus on makuasia -hanke on osa hankekokonaisuutta, joka liittyy Pohjois-Savolle myönnettyyn European Region of Gastronomy Kuopio region 2020-21 (ERG) tunnukseen. Lisätietoa hankkeesta löydät tästä linkistä.

Lähiruokaviikolla tehdään pohjoissavolaista lähituottajien ruokaa tunnetuksi koululaisille ja opiskelijoille. Pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta halutaan lisätä, jotta Pohjois-Savo tunnetaan paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti puhtaan ja laadukkaan ruoan ja raaka-aineiden tuottajana.

Savon ammattiopistossa Varkaudessa lähiruokaviikkoa vietetään tiistaista perjantaihin, ja ruokalista vaalii pohjoissavolaista ruokaperinnettä.

Lähiruoan käyttö on arkipäivää Savon ammattiopistossa myös lähiruokaviikon ulkopuolella; esimerkiksi Varkauden ravintola käyttää lähituottajan perunoita koko ajan. Lähiruokaviikolla lähituotteiden osuus on 48 % ja lähiluomun osuus 28 % kaikista raaka-aineista.