Könönpellon nuorisotila sulkee ovensa tilahaasteiden vuoksi

Könönpellon nuorisotila sulkee ovensa tilahaasteiden vuoksi

Viimeksi muokattu: 
27.10.2020 15.32
Könönpellon nuorisotilojen ilmanlaatuun liittyvien oirehdintojen vuoksi nuorisopalvelut ei jatkossa järjestä toimintaa Könönpellon koulun siivessä sijaitsevissa tiloissa osoitteessa Kivipurontie 8.

Tilojen ilmanlaatuun liittyvät haitat ovat nousseet esiin sekä henkilöstön että nuorten oirehdintojen myötä. Nuorisopalvelujen käytössä olleeseen tilaan tehtiin syksyllä katselmus yhdessä tukipalvelujen ja ympäristöterveyshuollon kanssa ja todettiin, ettei ole perusteltua altistaa henkilökunnan eikä asiakasnuorten terveyttä tilojen sisäilmahaasteiden vuoksi. Asiasta on keskusteltu myös työsuojelun henkilöstön kanssa. Tilat ovat vanhat, kaikki voitavat sisäilmaa korjaavat toimenpiteet tiloihin on jo tehty ilman tilanteen paranemista.

Toistaiseksi Könönpellon alueella ei nuorisotilatyölle ole tarjolla korvaavia tiloja. Könönpellon koulun mahdollinen remontti tai uudisrakennus mahdollistaisi samaan yhteyteen myös nuorisotilan, olemme niiltä osin kytköksissä kouluverkkouudistuksen etenemiseen.

Könönpelto on kulkuyhteyksien puolesta haasteellinen nuorten liikkumisen kannalta, ja teemme voitavamme, että könönpeltolaisilla nuorilla olisi oma alueellinen nuorisotila. Nuorisotyön ulottumattomiin alueen nuoret eivät jää: Varkauden nuorisopalvelut kehittää toimintaansa vuonna 2021 jalkautuvan nuorisotyön osalta, kun kohtaavaa nuorisotyötä jatketaan Könönpellon lisäksi alueellisesti myös muuallaVarkaudessa. Lisäksi Nuorten Talo sijaitsee Waltterin koulun vieressä, mikä mahdollistaa kauempanakin asuvien yläkoululaisten osallistumisen nuorisotilatoimintaan.